Campus de Gardeny, punt neuràlgic del Parc | Parc Agrobiotech (Lleida)

Territori

El Parc Agrobiotech incorpora al CIDAF i BioHub per accelerar la digitalització del sector

El Parc acull en l’actualitat més de 90 empreses, principalment del sector TIC, en les quals treballen més de 1400 persones

El Consell d'Administració del Parc Agrobiotech ha tractat a la seva darrera reunió, aquest dimarts, la incorporació de dues entitats que permetran impulsar la digitalització del sector agroalimentari i forestal i el suport al desenvolupament del sector de la bioeconomia. Es tracta del Centre d’Innovació Digital Agroalimentari i Forestal de Catalunya (CIDAF CAT) i del Hub de la Bioeconomia de Catalunya (BioHub CAT). L’àmbit d’actuació dels dos organismes, coordinats per l’enginyer agrònom i investigador Víctor Falguera, és Catalunya i la seva seu operativa estarà ubicada al Parc. 

El Parc Agrobiotech Lleida és una de les principals plataformes científiques i tecnològiques del sector agroalimentari i de les TIC en l’àmbit català i estatal. El projecte es va iniciar l'any 2003 com una visió estratègica de l’Ajuntament de Lleida i la Universitat de Lleida (UdL). Actualment, concentra una part important de les infraestructures de recerca de la UdL, especialment les relacionades amb el sector agroalimentari i acull en l’actualitat més de 90 empreses, principalment del sector TIC, en les quals treballen més de 1400 persones en un espai format per 11 edificis. 

A la sessió del Consell d'Administració s'ha aprovat el pressupost de l’entitat per a l’exercici 2024, que serà de  8.361.703 euros. També s’ha informat de la concessió d’una subvenció de 49.948 euros per part del SOC per a dur a terme el Pla Estratègic del Parc Agrobiotech.  

L’objectiu d'aquest és disposar d’un Pla d’ Acció dissenyat de forma participativa amb potencials usuaris que identifiquin, per al període 2024-2026, actuacions específiques per tal que els serveis de valor afegit i les infraestructures científicotècniques del Parc puguin contribuir de manera efectiva a la transició ecològica i digital del sector agroalimentari de les Terres de Lleida. També ha de permetre que l’Institut Municipal d’Ocupació (Imo) anticipi les necessitats del mercat de treball vinculades a aquesta transició.