La Comissió Europea avisa de l'impacte de la sequera en l'agricultura

McGuinness destaca que els agricultors han fet "la feina" per garantir la disponibilitat d'aliments

La comissària d'Estabilitat Financera, Mairead McGuinness | ACN La comissària d'Estabilitat Financera, Mairead McGuinness | ACN

La comissària de Serveis Financers, Mairead McGuinness, ha avisat aquest dimecres de l'impacte de la sequera en la disponibilitat d'aliments. En un debat al ple del Parlament Europeu sobre el paper dels agricultors en la transició verda i la resiliència del sector agrícola, McGuinness ha assegurat que la capacitat de producció europea "afronta la pressió" per la sequera de l'any passat.

La comissària ha apuntat que ens trobarem davant l'estiu més càlid en 500 anys: "Ara, afrontem una altra sequera amb gran escassetat d'aigua a moltes regions", ha insistit, tot subratllant que els agricultors han fet "la feina" per garantir la disponibilitat d'aliments.

McGuinness ha assegurat que la capacitat de producció europea "afronta la pressió" per la sequera de l'any passat

En la seva intervenció, McGuinness ha defensat que cal un sector agrícola més resilient que pugui fer front a l'impacte de sequeres, inundacions i incendis. També ha reivindicat el paper dels agricultors en la transició verda per "garantir la sostenibilitat alimentària a llarg termini" i ha mostrat "preocupació" per la manca de renovació generacional en el sector.

Més info: Sequera i aliments: no hem sigut previsors

A Catalunya, la sequera ha comportat, entre d'altres, el recent tancament del regadiu del canal d'Urgell a causa de la falta de reserves als embassaments d'Oliana i Rialb i l'estat d'emergència que viu la conca del riu Segre. Unes 50.000 hectàrees de cultius de l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Noguera, les Garrigues i el Segrià es veuran afectades per aquest tancament i s'estima que hi haurà pèrdues milionàries.

Més informació
El canal d'Urgell tanca el regadiu amb la sequera
Actors econòmics de Lleida demanen fer un "front comú" davant la sequera
Pimec demana establir ajuts directes davant la sequera
Avui et destaquem
El més llegit