Sandra Marco defensa la producció d’oli de qualitat de Lleida com un “producte estratègic”

La Mostra Gastronòmica de les Garrigues i el catàleg d’experiències Oleioturístiques s’han presentat aquest matí al Molí Albium de l’Albi

Sandra Marco a la presentació de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues | Cedida Sandra Marco a la presentació de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues | Cedida

La diputada d’Igualtat, Sandra Marco, ha participat aquest matí en la presentació de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues i del catàleg d’experiències Oleioturístiques promogut pel Consell Comarcal de les Garrigues i que ha tingut lloc al Molí Albium de l’Albi. En la seva intervenció, Marco ha definit l’oli de les Garrigues com un “producte estratègic” del sector agroalimentari de les terres de Lleida, i tot i que l’agricultura en general, i el sector de l’oli en particular, no estan passant per un dels moments més òptims principalment a causa de la sequera, ha animat els productors assistents a "continuar treballant per continuar sent plenament competitius i per mostrar al món la gran qualitat d’oli que tenim a les nostres terres”.

En aquest sentit, la diputada ha manifestat que esdeveniments com la Mostra Gastronòmica de les Garrigues i el catàleg d’experiències Oleioturístiques que avui s’ha presentat són una de les millors respostes que es poden donar davant les adversitats del sector. “Cal defensar arreu i amb els mitjans que tinguem a l’abast la gran producció de qualitat que es produeix a les comarques de Lleida; també el valor gastronòmic del territori: la cuina és més que un recurs turístic, és una necessitat bàsica que esdevé motivació per a moltes persones i atractiu turístic per a altres”.

Marco: “Cal defensar arreu i amb els mitjans que tinguem a l’abast la gran producció de qualitat que es produeix a les comarques de Lleida"

Finalment, ha desitjat sort a la mostra i al catàleg d’experiències oleoturístiques i ha ofert mà estesa de la Diputació de Lleida en totes aquelles iniciatives que esdevinguin promoció del territori i els seus valors. “El món rural s’ha de reinventar i implementar la seva política ocupacional en la multifuncionalitat de l’agricultura, que serveixi per crear un ventall de serveis ambientals, turístics, culturals o gastronòmics alternatius i complementaris a l’agricultura, i aquí sempre ens tindreu al costat”.

Més info: El misteriós cas de l’oli d’oliva

L’acte ha comptat també amb la participació de l’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, i del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas; la diputada Núria Palau i també alcaldes i regidors de municipis garriguencs, productors i empreses de la comarca. Un cop finalitzades les intervencions, s’ha dut a terme la presentació de les experiències per part de les empreses i de les degustacions per part dels restaurants d’alguns dels plats de la Mostra Gastronòmica i d’alguns olis nous de les empreses del catàleg de les experiències oleoturístiques. L’acte ha finalitzat amb una visita guiada al Molí Albium de l’Albi.

Més informació
El funeral de l'oli d'oliva
Per què baixarà aviat el preu de l’oli d’oliva?
Cau la producció d'oli a l'Ebre per segon any consecutiu
Avui et destaquem
El més llegit