El racó del lector de VIA Empresa
El racó del lector de VIA Empresa

20 normes de covid-19

"No pots sortir de casa, però si ho necessites, si pots"

He rebut aquest whatsapp. No necessita massa aclariments. O sí...

1. No pots sortir de casa, però si ho necessites, pots.

2. Les màscares no serveixen de res, però sí serveixen, si pots posa-te-la, o si no un foulard o no te la posis perquè en realitat només serveixen si estàs contagiat, però pots estar contagiat i no ho saps. Llavors sí, les màscares sí serveixen, posa-te-la. Ah, què no n'hi ha? Doncs no te la posis, perquè no serveix per a res.

3. Les botigues estan tancades, excepte les quals estan obertes.

4. No cal anar als hospitals, sempre i quan no necessitis anar-hi, només cal anar-hi en cas d'emergència Quan és emergència? Si veus que t'estàs morint és emergència, llavors ves-hi. Si no, queda't a casa perquè és com una grip… Bé, és com una grip forta. Bé, és molt pitjor que una grip. Bé, pot ser que moris.

5. Els guants no ajuden, però poden ajudar.

6. El menjar del supermercat no faltarà, però hi ha moltes coses que falten si vas al final del dia però no cal anar al matí. Ves-hi al final del dia millor i si falta alguna cosa tornes l'endemà. No, no, millor no surtis.

7. Després d'anar al supermercat, deixa les sabates a la porta i renta la roba a 60º, si la rentes normal el virus no s'anirà. Que estigui donant voltes a la rentadora amb sabó a 40º no mata el virus. Això sí, si ho tens a les mans, n'hi ha prou amb què te les rentis 2 minuts i ja ho has matat. 

8. El virus no afecta als nens excepte aquells que ho tenen. Bé, a Madrid ingressen molts nens, però més persones grans (com en totes les malalties). Així que no, no afecta als nens.

9. Els animals no estan contagiats, però tot i això un gat va donar positiu al febrer a Bèlgica... Quan encara no es feien proves a ningú, però a aquest gat sí perquè ens queia molt bé, i ja està. Els animals no ho tenen, només alguns, però no sabem perquè no els fem proves, així que estan sans. Encara que el virus ho han transmès als animals, però ja no. Una ratapinyada, un pangolin, un laboratori, bé no, va ser un unicorn, o un panda, o un dofí. Un senyor es va menjar una sopa d'alguna cosa i l'ha liat molt!

10. Tindràs molts símptomes si estàs malalt, febre molt forta, pèrdua d'olfacte i gust, falta d'aire, dispnea....Però també pots emmalaltir sense cap símptoma, tenir símptomes sense estar malalt (embaràs psicològic) o ser contagiós sense símptomes o tenir al·lèrgia a la primavera o al·lèrgia a la primavera i et mors de totes maneres però no.

11. Per no estar malalt, has de menjar bé i fer esport, però menja allò que tinguis a mà i no surtis a fer esport. Bé, a casa pots, hi ha molts vídeos, tothom fa esport. Ioga ioga, fes molt ioga.

12. No tinguis contacte amb persones grans, però has de cuidar-los i portar als teus veïns grans compres i medicines. És a dir, tingues contacte.

13. Pots demanar menjar preparat que potser l'hagi preparat persones que no utilitzen màscares ni guants. Però quan t'arribi no te la mengis i deixes que es descontamine durant tres hores fora de la casa.

14. No pots veure a la teva mare o àvia, però pots agafar un taxi i conèixer a un taxista gran o parlar amb la de la farmàcia que és una senyora gran molt simpàtica.

15. El virus roman actiu en diferents superfícies durant dues hores, no, quatre, no, sis, no, no, no hem dit hores, potser són dies? Però necessita un entorn humit. Oh, no, no necessàriament.

16. El virus roman en suspensió a l'aire, o no, o sí, tal vegada... especialment en una habitació tancada. En una hora un malalt pot contaminar deu, així que si cau un nen, tots els vostres fills ja han estat contaminats a l'escola fa temps, però millor els tanquem perquè no s'han contagiat encara.

17. Es diu el nombre de morts però no se sap dir quantes persones estan infectades. Anem a fer proves massives, però demà, no passat, no la setmana vinent. Bé, ja les farem, no hi ha pressa. És que ens van donar enganyar amb els tests. Doncs ja no les fem ala! si t'asseus malament estàs contagiat i ja està.

18. No tenim tractament però potser que n'hi hagi un, que aparentment no és perillós i funciona però en realitat no, o sí ,potser, és que només ha donat bons resultats en alguns però no en tots, llavors tenim tractament, però no, no tenim.

19. Hauríem de romandre confinats fins que el virus desaparegui però només desapareixerà si arribem a una immunitat col·lectiva i per tant, sempre que circula... i para això hem de deixar d'estar confinats...

20. No us preocupeu que està tot controlat i ho tenim tot clar perquè a Egpaña hi ha els millors pofessionals i sanidá. La Reina Letizia bé de salut, gràcies.

PD: Surt a aplaudir i canta Resistiré diverses vegades al dia per no deprimir-te. Que cada dia que moren 500 persones, sigui com si diàriament s'estavellés un avió amb 500 passatgers, no vol dir res perquè el nombre va baixant, i és una xifra i és important aplaudir i cantar i ambient festiu. Espanyols molt espanyols.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat

Més informació
Plaer cum laude
Escriure em dóna vida
Avui et destaquem
El més llegit