El més important és creure's capaç d'assolir els objectius | Acistock
El més important és creure's capaç d'assolir els objectius | Acistock

Allibera el teu èxit

L’expert en ‘social media’ Víctor Martín revela al seu últim llibre els hàbits i la mentalitat necessària per aconseguir tot el que un es proposa

“O ens mengem el món, o el món ens menjarà a nosaltres. Jo un dia vaig decidir menjar-me’l i espero que tu m’acompanyis en aquest banquet”. Aquesta és la invitació que fa Víctor Martín, una de les persones més influents en el social media a Espanya, al llibre Desata tu éxito (Planeta, 2017). Un treball que recull tota la seva experiència en la seva filosofia coneguda com a lifestyle entrepreneur i on estimula i empeny a establir hàbits per assolir els objectius.

Una de les premisses que té més clares és que l’èxit no només cosa d’uns quants, sinó que està a l’abast de tothom i que cadascun de nosaltres som responsables de dissenyar l’estratègia per aconseguir-lo. Tota la seva teoria es divideix en tres parts i s’estructura de manera com si el mateix Martín estigués al costat del lector per guiar-lo en l’aprenentatge.

Un pla per escapar

“Les circumstàncies desfavorables són un impediment només si tu decideixes donar-les per vàlides”, afirma l’autor. Per això insisteix en la necessitat de no acceptar cap conclusió sense lluitar prèviament i ser ambiciós.

"El millor de l’èxit és que per a cada persona significa una cosa diferent”

En conseqüència, anima el lector a convertir aquest procés de canvi en un repte personal, tenint en compte que només un mateix pot definir la millor estratègia per sortir-se’n. “Saps quina és la definició d’èxit? Cap. Això és el millor de l’èxit, que per a cada persona significa una cosa diferent”, justifica.

Alguns dels consells que ofereix és fixar-se en persones a qui un admira. No es tracta d’imitar-los, de posar-se una màscara i oblidar totalment qui som, sinó de millorar qui som adquirint el millor d’altres individus.

Hackejar el temps

La idea principal és aconseguir més en menys temps, on considera que rau un dels secrets dels professionals amb resultats reeixits. “La societat ens ha fet creure que el que més treballa és qui està més ocupat”, critica, un pensament que desmitifica en aquesta segona part de la seva estratègia.

“La societat ens ha fet creure que el que més treballa és qui està més ocupat”

Les reunions són precisament un dels grans problemes: són pura “procrastinació”. I també és un error creure’s imprescindible, quan el més pràctic seria poder delegar petites tasques per tenir més temps per a l’urgent, o pensar que la multitasca pot ser efectiva.

Per tant, la conclusió final és que cal reorganitzar el temps. Cal aïllar-se del superflu i posar només al centre d’atenció les coses imprescindibles a curt termini o que realment generin uns resultats positius en la trajectòria personal i professional a més llarg termini.

Hàbits i mentalitat de l’èxit

“L’única manera d’estalviar energia mental és deixar de prendre decisions i començar a formar hàbits”, comenta Martín, i és que per canviar una tendència el més important és interioritzar un nou hàbit.

En aquest nou estil de vida s’hi ha d’incloure dormir més, perquè “fer-ho menys per treballar més l’estupidesa més gran que un es pot plantejar”; rodejar-se dels millors per tenir un bon equip; i estar disposat a arriscar per aprendre’n i corregir futurs errors.

Vols un exemplar de 'Desata tu éxito'? Entra al sorteig i participa, regalem un llibre entre els lectors de VIA Empresa.

Més informació
Fer més en menys temps
El viatge de la innovació
Idea, producte i negoci
Avui et destaquem
El més llegit