15 cellers del Penedès obren les portes amb activitats per La Verema del Cava

Del 5 al 26 de setembre se celebra la sisena edició d’aquesta festa amb activitats enoturístiques de qualitat vinculades a la verema i aforaments reduïts

La sisena edició de La Verema del Cava se celebra entre el 5 i el 26 de setembre | Cedida La sisena edició de La Verema del Cava se celebra entre el 5 i el 26 de setembre | Cedida

Setembre és aquí i la tardor promet acaronar-nos amb els seus colors i retornar-nos a la natura, al paisatge. Els colors del paisatge canvien del verd a tons vermells i ocres, i la vinya, després que els ceps hagin fet la seva feina, prendrà un descans letàrgic que durarà tot l’hivern. La verema és un moment màgic, idoni per aprofundir en el món del vi apropant-se amb la família o els amics a conèixer com es fa la viticultura sobre el propi terreny. És l’època de l’any més especial per als que fan vi, un moment on recullen els fruits de tot un any de feina a les vinyes. Un moment únic per poder tastar els mosts que més endavant es convertiran en vins i caves.

Sota l’apel·latiu La Verema del Cava, 15 emblemàtics cellers productors de cava arrepleguen un seguit d’activitats que van de tastos a cellers, caminades entre vinyes, concursos i música en directe. Moltes d’aquests activitats arrenquen a peu de vinya amb un tradicional esmorzar de pagès a l’aire lliure per seguir visitant algunes parcel·les de les finques amb recollida a mà primerenca.

Covides: nordic walking i pilatwalk entre vinyes

Dia: 5 de setembre

Hora: de 9:30h a 13:30h

Descripció: caminar i respirar natura és la filosofia del nordic walking combinat amb pilatwalk entre les vinyes de l’activitat que proposa la cooperativa. Després de la caminada, se servirà un esmorzar de pagès amb els vins i caves ecològics que s’hi arrepleguen sota el seu paraigües. L’experiència anirà acompanyada de la visita del celler de Covides, on podreu veure de primera mà el procés de descàrrega del raïm i el premsat. Durant la jornada, hi haurà actiu un concurs d’Instagram, el guanyador del qual s’emportarà un lot de productes Covides.

Contacte: 93 817 25 52 – marketing@covides.com

Preus: adults: 32€ / de 3 a 14 anys: 19€ / menors de 3 anys: gratuït

Guilera: Guilera verema +25

Dia: 5 de setembre

Hora: de 10:00h a 12:00h

Descripció: tenen una vinya-col·lecció amb més de 25 varietats de raïm, cadascuna amb les seves pròpies peculiaritats i molta personalitat. La proposta és tastar-les totes a peu de vinya intercanviant impressions amb Pere Guilera, entusiasta de la vinya i dels paisatges penedesencs. Una activitat per paladejar nous sabors, acideses i dolçors en diferents estats de maduració i comparar cada nova explosió en boca. L’experiència s’arrodoneix amb una copa de cava de guarda superior: reserva o gran reserva. Pot allargar-se la visita a la gastrocava, amb cava, tastos i aperitius en terrassetes amb encant entre vinyes.

Contacte: 93 899 30 85 – martaguilera@cavaguilera.com

Preus: adults: 20€ / de 8 a 18 anys: 10€ / menors de 8 anys: gratuït

Caves Bolet: La verema a Bolet amb Pica Tast

Dia: 5 de setembre

Hora: de 10:00h a 13:00h

Descripció: es tracta d’un celler amb més de set generacions dedicades a la vinya. Proposen una experiència vinculada a la verema amb una visita al celler per descobrir com elaboren tots els seus vins i caves ecològics, seguint els paràmetres del cultiu ecològic CCPAE, amb un tast de mosts durant el seu procés de fermentació de diferents varietats de raïm acabades de collir. Per acabar la jornada, proposen un tast de Caves Premium amb un aperitiu únic: l’aperitiu Pica Tast, un patè fet amb gall del Penedès IGP, un producte molt especial del territori.

Contacte: 938 91 81 53 – comunicacio@cavesbolet.com

Preu: 25 euros per persona

Imatge d'arxiu d'una activitat de La Verema del Cava | Cedida

Imatge d'arxiu d'una activitat de La Verema del Cava | Cedida

Segura Viudas: Matí entre raïms

Dia: 5 de setembre

Hora: de 10:00h a 13:30h

Descripció: Segura Viudas proposa una jornada de verema per a tota la família amb un recorregut per la finca explicant la biodiversitat del Penedès i la relació que té amb la vinya, acompanyats per un biòleg. Durant l’itinerari, tindrà lloc un esmorzar de verema amb productes de proximitat entre vinyes. Per arrodonir la jornada, els participants trepitjaran raïm veremat manualment, tal i com s’havia fet antigament i acabaran amb un brindis de cava a la seva emblemàtica masia del segle XII.

Contacte: 600 597 554 – visita@seguraviudas.com

Preu: 25 euros per persona

Batllori: Caminada per la Finca Batllori amb esmorzar

Dia: 12 de setembre

Hora: de 9:30h a 12:00h

Descripció: situada al mig del Penedès, entre el mar Mediterrani i les muntanyes de Montserrat, fa ja 17 milions d’anys que en aquest racó de vinyes entre boscos hi havia un llac habitat per cocodrils i d’altres animals com l’ampelomeryx, que es van quedar en aquest lloc per sempre. El jaciment paleontològic dels Casots és un dels tresors que amaga la finca Batllori i que proposen recórrer durant la caminada. També es visitarà la vinya del Paulino, la més antiga de la finca, just sota el castell de Subirats. De tornada al celler, tindrà lloc un esmorzar amb pa de pagès, embotits locals i tast de caves del celler.

Contacte: 658 13 36 18 – visita@fincabatllori.com

Preu: 25 euros per persona

Vilarnau: Una verema de xarel·los amb picnic

Dia: 12 de setembre

Hora: d'11:00h a 16:00h

Descripció: el protagonista de l’activitat a Vilarnau serà el xarel·lo, una varietat de raïm típica de la zona del Penedès. Començaran fent una visita a les vinyes i explicant com fan la verema. Després, es tastarà el most acabat d’entrar en els dipòsits, del que ja està fermentant i del producte un cop acabat. Es tastarà un vi jove, el vi fermentat en bota i el cupatge dels dos per elaborar el seu cava Albert de Vilarnau Xarel·lo Castanyer, un cava gran reserva brut nature que recupera el costum de fermentar i envellir aquesta varietat en botes de fusta de castanyer. En acabar la visita i el tast, es fa entrega dels Picnics PopUp by Cal Blay a tots els participants perquè els gaudeixin amb unes vistes increïbles envoltats de vinyes.

Contacte: 93 891 23 61 – enoturisme@vilarnau.es

Preu: 39 euros per persona

Vins El Cep: Esmorzar i tast en un Paratge Qualificat

Dia: 18 de setembre

Hora: de 10:00h a 14:00h

Descripció: a Vins El Cep ofereixen la possibilitat d’esmorzar i tastar, en el seu lloc d’origen, un dels 10 Caves de Paratge Qualificat que existeixen actualment al mercat: el Claror. També, aprofundir en el coneixement dels caves de Paratge Qualificat, encara ben desconeguts. Inicien l’activitat des del celler, tot gaudint d’una petita passejada entre vinyes fins a arribar a Can Prats, Paratge Qualificat on s’explica com elaboren aquest cava i com n’és d’important la viticultura ecològica i biodinàmica. Per tenir un matí rodó, es proposa un esmorzar de pagès en aquest indret únic i un tast molt especial dels vins i caves del celler.

Contacte: 93 891 23 53 – reserva@vinselcep.com

Preu: 30 euros per persona

Agustí Torelló Mata: Nit de les fil·loxeres

Dia: 18 de setembre

Hora: de 20:30h a 23:30h

Descripció: Torelló Mata aposta per traslladar la celebració de la verema al vespre, a una nit especial amb un sopar amb el foc de les Fil·loxeres i Ceps de Sant Sadurní d’Anoia al voltant de la font Kripta. Una experiència irrepetible amb gastronomia del Delta. Els visitants podran gaudir de plats increïbles com el fred i calent amb gamba vermella, llagostí i tast de tonyina, salmó i llobarro. L’aforament és limitat.

Contacte: 93 891 11 73 – visites@agustitorellomata.com

Preu: 60 euros per persona

Una de les activitats de La Verema del Cava | Cedida

Una de les activitats de La Verema del Cava | Cedida

Giró Ribot: Sopar entre vinyes

Dia: 18 de setembre

Hora: de 20:30h a 23:00h

Descripció: el sol, la pluja i la vinya són savis aliats per regalar al raïm vida que esclata a cada gotim. Giró Ribot proposa un sopar gastronòmic a la fresca en un entorn envoltat de vinyes a l’aire lliure, a la seva nova terrassa, amb un maridatge de luxe amb els seus vins i caves. S’oferirà un tast previ de les diverses seqüències del most per avaluar les diferents etapes aromàtiques i gustatives fins arribar al vi o cava. Se seguirà amb un menú gastronòmic amb productes de proximitat maridats amb els vins i caves de la casa conduït pel l’enòleg Joan Rovira.

Contacte: 674 355 538 – events@giroribot.es

Preu: 65 euros per persona

Juvé & Camps: Verema i tast de varietats

Dia: 19 de setembre

Hora: de 10:00h a 12:00h

Descripció: des de 2015, Juvé & Camps compta amb certificació ecològica de totes les seves vinyes. Al Celler d’Espiells, ubicat al cor de la seva finca principal (unes 200 hectàrees de vinya), en un espai d’un valor paisatgístic i agrícola de primer ordre, treballen amb 13 varietats diferents: nou de blanques i quatre de negres, i ho veremen pràcticament tot a mà. Durant l’activitat, els visitants s’endinsaran en el Jardí de Varietats, una vinya on podran comparar les diferents varietats i tastar i comparar els seus raïms. Coneixeran el conreu de la vinya, les tasques que s’hi fan, les tècniques de viticultura ecològica, la història de la fil·loxera i moltes altres curiositats al voltant de la vinya. Després, l’activitat continua amb una visita del celler i, finalment, amb el tast d’alguns dels millors caves de la casa acompanyats amb un petit aperitiu.

Contacte: 93 891 10 00 – casa@juveycamps.com

Preu: 35 euros per persona

Participants a La Verema del Cava examinen vinyes | Cedida

Participants a La Verema del Cava examinen vinyes | Cedida

Codorníu: Un matí a Codorníu

Dia: 25 de setembre

Hora: de 10:00h a 13:00h

Descripció: l’activitat Un matí a Codorníu dona la benvinguda amb un esmorzar de quilòmetre zero en un dels espais emblemàtics del celler. Seguidament, una passejada per les vinyes del Penedès on es pot gaudir del meravellós paisatge que ens envolta en aquesta època acabant el matí amb una visita guiada a les caves on es poden visitar els diferents edificis modernistes construïts per Josep Puig i Cadafalch per conèixer el procés d’elaboració del cava, visitar la cava més antiga i fer-hi un petit recorregut en tren. Per finalitzar, s’oferirà la degustació de dos dels caves prèmium del celler.

Contacte: 93 891 33 42 – reservas@codorniu.es

Preu: 33 euros per persona

Masia Torreblanca: Esmorzar amb vistes de tardor

Dia: 25 de setembre

Hora: de 10:00h a 13:00h

Descripció: al celler, amb el fruit recollit, Masia Torreblanca proposa un tast de les diferents varietats que cultiva per descobrir que cada una té les seves pròpies característiques i això permet poder fer vins de gust ben divers. Per acabar l’activitat, se servirà un esmorzar contemplant la bellesa del paisatge que l'envolta.

Contacte: 93 891 50 66 – montsenicolas@vinatorreblanca.com

Preu: 25 euros per persona

Una passejada entre vinyes | Cedida

Una passejada entre vinyes | Cedida

Rovellats: Passejada a la vinya, dinar i música en viu

Dia: 25 de setembre

Hora: d'11:30h a 16:30h

Descripció: el celler proposa un passeig per la vinya apropant-hi al visitant la seva història i ajudant-lo a entendre com d'important és la dedicació i la cura dedicada al llarg de l’any al cep perquè aquest ens doni els gotims més aromàtics, amb l'equilibri perfecte de polifenols, sucres i acidesa per fer els vins base que després seran grans i elegants caves. No faltarà una copa de vi blanc ben fresquet per alleugerir el passeig! Un cop tornats al celler, us esperarà un bon dinar pica-pica als jardins de la finca elaborat per Berta Saura, d’Art de Cook, i acompanyat dels seus vins i caves. A les postres, gaudireu d’un concert en directe d’una de les veus més encisadores que es poden trobar al panorama musical català actual: Sandra Bautista.

Contacte: 699 42 84 43 – enoturisme@cavarovellats.com

Preu: 59€ per adult / 35€ fins a 17 anys

Sumarroca: Berenar-sopar i música en viu

Dia: 25 de setembre

Hora: de 18:30h a 22:00h

Descripció: el celler proposa un tast de most de les seves tines amb els vins en diferents estats de fermentació. També gaudir d’un tast de tres productes molt especials del seu celler, seguit d’un berenar-sopar a l’aire lliure, a la terrassa, amb vistes a les vinyes. El sopar estarà compost per set tapes elaborades amb productes de quilòmetre zero (torradeta d’ou de guatlla amb foie, torradeta vegetal de llagostí, torradeta de pernil d’ànec amb ruca i pinya, trinxat d’escalivada amb anxova, minitruita de patata, canelons d’ànec del Penedès amb salsa de foie trufada i gotet de mousse exòtica). Els plats aniran acompanyats amb vi i cava de Sumarroca (i most per als que no beuen). La vetllada estarà amenitzada per un concert de música en viu i serà conduïda per la sommelier de la casa: Mercè Sumarroca.

Contacte: 93 891 10 92 – winetourism@sumarroca.com

Preu: 35 euros per persona

Giró del Gorner: Brunch amb tast de mosts

Dia: 26 de setembre

Hora: d'11:00h a 14:00h

Descripció: només en temps de verema es poden tastar els vins en diferents moments de l’elaboració, quan és most, quan aquest most s’està convertint en vi i quan ja està acabant la fermentació. El celler proposa fer-ho, i després del tast, continuar parlant del vi en un brunch amb coca de Folgueroles, embotits, formatges, fruita i dolços, acompanyat de cava reserva. Si el temps ho permet, el tast i el brunch se serviran a l’exterior, en un entorn amb gespa natural i sota arbres pebrers amb vistes a les vinyes que en breu quedaran despoblades i nues del seu preuat fruit, que estarà dins la nostra copa.

Contacte: 626 69 11 98 – gorner@girodelgorner.com

Preu: 30 euros per persona

Més informació
Marc Álvarez: "A Sips fem còctels d'alta costura a preus de 'prêt-à-porter'"
Óscar Manresa obre Catalina, davant la platja de Gavà Mar
Avui et destaquem
El més llegit