La cervesa, la beguda preferida pels catalans a l’estiu

Un 55% dels enquestats prefereix gaudir d’aquest refresc acompanyat d’unes tapes

El millor acompanyament a la cervesa són les tapes El millor acompanyament a la cervesa són les tapes

La cervesa està de moda i representa, per a molts, el seu estiu ideal. És possible que els anuncis d’Estrella Damm hagin jugat un paper important en aquesta percepció, però sigui com sigui, el 59,7% dels catalans ja considera que la cervesa és la beguda que millor representa els mesos de calor, platja i vacances.

Molt lluny de la cervesa es troba l’orxata, com a segona beguda preferida (14,5%) i els sucs (11,3%), segons l’enquesta L’estiu ideal dels espanyols realitzada per Madison Market Research per a Cervezeros de España.  

Segons l’informe, per acompanyar la cervesa un 54,8% dels catalans prefereixen les tapes, especialment les patates braves, seguit d’una paella o una barbacoa (9,4% els dos).

L’estiu és quan més es consumeix cervesa

El sol, les terrasses plenes de gom a gom i una tapeta són l’escenari ideal per gaudir d’una bona cervesa. És per això que l’estiu és l’època de l’any en la qual es consumeix més cervesa, especialment a Catalunya. El territori català és una de les comunitats que registra un major increment en el consum de cervesa, en part a causa del turisme i el bon clima.

Entre juliol i agost, a Espanya es consumeixen 1,2 milions de litres de cervesa 

Entre els mesos de juliol i agost, a Espanya es consumeix el 30% de la cervesa de tot l’any, aproximadament 1,2 milions de litres.

Els famosos amb qui compartirien estiu els espanyols

Per a més del 60% dels espanyols, l’estiu ideal té gust de cervesa, s’ubica a la platja  i en companyia de la parella i la família. Així ho indica el mateix estudi, que posa de manifest que per al 40% dels enquestats el millor moment d’aquests mesos es produeix quan estan a la guingueta de la platja. No obstant això, per a un 80% dels enquestats aquest moment idíl·lic es pot veure espatllat pel mal temps, la trucada del cap o una cervesa calenta.

La majoria d’espanyols prefereix passar les vacances en companyia de la parella (59%), la família (55%) i els amics (39%). Tot i això, també accepten la companyia d’algun famós. Penélope Cruz, Angelina Jolie i Blanca Suárez són les actrius preferides com a companyes per a l’estiu ideal, mentre que Antonio Banderas, Brad Pitt i Mario Casas, els actors escollits per acompanyar als enquestats durant les seves vacances.

Més informació
Deu anys del primer #Mediterràniament
La cervesa artesanal ja és el nou vi
Les cerveses que més connecten a les xarxes socials
Avui et destaquem
El més llegit