Claus per entendre l'èxit de l'economia col·laborativa

VIA Empresa repassa les principals iniciatives i opinions dels experts que expliquen les bases d'aquest moviment basat en l'intercanvi i l'oferta de béns i serveis propis

L'economia col·laborativa no és només una moda, ja és una realitat. Grans empreses com Airbnb o Uber s'han convertit en ambaixadores d'aquest moviment a favor de l'intercanvi i oferta de béns i serveis de particulars, però cada dia sorgeixen noves iniciatives que demostren que forma part del futur. Malgrat l'auge, encara hi ha dubtes: Com funciona? En què es basa? Compleix la llei? Repassem alguns dels reportatges més destacats de VIA Empresa per comprendre-ho.

1 - Economia col·laborativa, neoliberalisme desbocat?
El concepte fa anys que circula, inclou bancs d'aliments i grans multinacionals com Uber o Airbnb i ha vingut per quedar-se.

2 - Economia col·laborativa: cap a on anem?
El fundador d'Amovens i Spacebee reflexiona sobre el consum compartit i la seva adaptació al sistema econòmic actual.

3 - De Mallorca a Istanbul amb 5 euros al dia
L'Eva Serra i l'Ana Vega recorren la costa mediterrània fent ús de l'economia col·laborativa per demostrar que es pot viure amb pocs diners i l'intercanvi de serveis.

4 - Taxistes i hotelers en peu de guerra
La polèmica amb l'app Uber i la plataforma Airbnb és un exemple de la confrontació de dos models econòmics sacsejats per la incidència de les noves tecnologies.

5 - Economia col·laborativa: una qüestió d'Iva?
Pilar de Torres, consellera delegada de Puentis i opinadora de VIA Empresa, reflexiona sobre l'impacte del nou model econòmic en l'economia real.
Avui et destaquem
El més llegit