El negoci olímpic dels esportistes

Els Jocs Olímpics són el millor aparador per fer rendible la dedicació a unes disciplines que normalment no reben tanta atenció

Esport i negoci van cada cop més de la mà. No se n'escapen els Jocs Olímpics, que aquests dies a Rio de Janeiro han tornat a permetre a molts esportistes captar els focus que només els il·luminen cada quatre anys. Aquests 15 dies, però, poden ser suficients per crear un personatge que els permeti viure més enllà de l'esport. En aquest recull recuperem diverses històries olímpiques de negoci.

"Els Jocs Olímpics de Río de Janeiro eren una oportunitat per sobreviure"
El CEO d'Awa Premis, Jordi Granados, ha coordinat el projecte de creació de la torxa olímpica com a estratègia per evitar tancar la seva empresa. Les 14.680 torxes olímpiques d'aquests jocs tenen segell català.

Neda com Michael Phelps
Per quarta cita olímpica consecutiva el nedador de Baltimore s'ha erigit en un dels protagonistes destacats amb els seus èxits a la piscina. Un èxit que també ha volgut traslladar als negocis desenvolupant la seva pròpia línia de banyadors de competició.

Usain Bolt, el gust del triomf jamaicà
Un altre esportista que repeteix protagonisme destacat als Jocs Olímpics és l'atleta Usain Bolt. L'home més ràpid del món ha utilitzat la seva fama per obrir el restaurant Tracks&Records, on combina la promoció de la cuina del seu país amb l'exhibició dels seus èxits professionals.

El costat empresarial de tres llegendes olímpiques
Jesse Owens, Mark Spitz i Nadia Comaneci són algunes de les més grans icones dels Jocs Olímpics, però la seva vida va continuar després de les medalles

Ferran Martínez: "Vaig estudiar finances per intentar recuperar el que havia perdut"
Abans de dedicar-se als negocis com a consultor i inversor, Ferran Martínez va ser un dels jugadors de bàsquet més importants del nostre país. Olímpic el 1988 a Seül, va deixar la pista de bàsquet per la banca, un sector que l'ha portat a gestionar el patrimoni d'esportistes d'elit i a invertir en startups de base tecnològica.

 

Avui et destaquem
El més llegit