Els halògens s'apaguen

Aquest tipus de bombetes deixen de vendre's, però els comerços podran esgotar-ne l'estoc

Les bombetes halògenes deixaran vendre's a partir d'aquest dijous 1 de setembre a tota la UE, llevat de l'estoc que encara romanguin als comerços o magatzems, segons ha precisat el director general de l'Associació Nacional de Fabricants d'Il·luminació (ANFALUM), Alfredo Berges.

Berges ha reclamat que les administracions controlin o realitzin inspeccions periòdiques sobre els llums halògens per evitar que els stocks siguin "eterns" i segueixin apareixent anys després.

En tot cas, ha recordat que la venda de llums halògens suposa actualment menys del 10% del total i confia que els terminis per a la seva eliminació es compliran.

D'aquesta manera, ha assenyalat que des d'aquest dijous 1 de setembre no es podran vendre els halògens menys eficients, però sí els que segueixin en els estoc dels magatzems i comerços per afavorir la incorporació de noves tecnologies d'il·luminació en el procés d'eliminació de les llums més ineficients. "Aquesta és una etapa més", ha comentat.

Berges ha recordat que primer es van eliminar els llums de 100 watts més ineficients el 2009, després s'han anat eliminant altres potències i tecnologies i "ara toca als halògens".

El representant dels fabricants ha subratllat que substituir un llum halogen per un de tecnologia LED suposa un estalvi del 80% del consum elèctric.
Avui et destaquem
El més llegit