Les similituds entre un empresari i un aventurer són més de les que sembla
Les similituds entre un empresari i un aventurer són més de les que sembla

Emprendre amb esperit aventurer

L'empresari i esportista recull la seva experiència en els dos àmbits per elaborar un manual amb lliçons i consells sobre la importància de ser valent

Una idea, el desenvolupament del projecte, la recerca del finançament, l’acceptació dels riscos, una enorme soledat i molta capacitat de sacrifici. Són element implicats en la vida d’un aventurer, però també en la d’un emprenedor. És per això que no és agosarat comparar els dos perfils com fa Albert Bosch al llibre Esperit d’aventura (Ediciones Urano, 2010), on intenta extreure el més important de la seva experiència al capdavant d’empreses i pujant muntanyes per inspirar els fundadors del futur.

Bosch els dels que considera que cap de les estratègies ni tècniques de les escoles de negocis són veritats absolutes. Tot depèn de la persona i del context, pel que ell prefereix parlar d’una sèrie de valors fonamentals que fan que un emprenedor pugui desenvolupar un negoci reeixit.

Per a ell, són set factors essencials, malgrat que admet que poden haver-n’hi més. Tanmateix, els que més han destacat en la seva experiència són:

  • Aprendre a viure amb incertesa
  • Estar preparat per assumir riscos
  • Gestionar bé la relació entre èxit i fracàs
  • Tenir i seguir la intuïció
  • Saber que la solitud és el principal company
  • Comptar amb la bona sort del teu costat

 

Malgrat que les reflexions de l’autor tinguin com a públic un lector interessat en l’emprenedoria, també són lliçons de vida per a qualsevol persona. En les pàgines del llibre també es pot llegir entre línies com és de necessari inculcar una mentalitat valenta i disposada a lluitar pels somnis i fer front al canvi.

Perquè com bé diu, són les generacions futures les que lideraran el món i les que s’han de veure com un reflex del sistema que la societat ha anat creant.

Vols un exemplar d'Esperit d'aventura? Entra al sorteig i participa, regalem un llibre entre els lectors de VIA Empresa. 

Més informació
Idea, producte i negoci
Posa ales al teu projecte emprenedor
Com monetitzar les xarxes socials
Avui et destaquem
El més llegit