Emprenedors a temps parcial

L'exemple de l'autoescola Hoy Voy serveix de base per aquest manual que pretén ajudar el lector a crear el seu negoci minimitzant els riscos

Són molts els que asseguren que, si poguessin, muntarien un negoci que seria un èxit. L'excusa de la manca de temps o la feina actual no és vàlida per a Alexis Díaz Lorenzo, l'autor de ¡Hoy voy a emprender! (Profit, 2016). El llibre s'estructura en forma de manual explicant set passos i dues maneres per convertir-se en un emprenedor sense risc. Com? Sabent organitzar el temps per no haver d'abandonar la feina actual o els estudis fins que el projecte emprenedor ofereixi el rendiment oportú.

L'exemple d'Hoy Voy
L'autor, que és consultor de negocis, responsable d'estratègia de tresoreria en una empresa i professor ponent de l'Eserp Business School, aprofita l'exemple d'Hoy Voy per construir el relat del llibre. L'autoescola fundada per Carlos Duran i Jordi López serveix per mostrar com una bona planificació i anàlisi és la millor recepta per emprendre.

Així doncs, cada capítol del llibre compta amb un apartat final que explica com s'ha resolt cada pas a Hoy Voy. Un exemple il·lustratiu que més enllà de clarificar els conceptes permet al lector conèixer de prop la interessant història d'una autoescola que no para d'obrir nous centres.

Per què i amb qui?
Una de les primeres preguntes que s'ha de plantejar algú abans d'emprendre és per què ho fa. L'autor deixa clar que no serà un camí de roses, caldrà sacrificar bona part de l'actual temps lliure per poder compaginar la feina i l'emprenedoria. Per tant, qui no cregui que valdrà la pena, més val que no comenci.

Una altra pregunta que cal fer-se és la idoneïtat del model de negoci. Segons Díaz, si el projecte no disposa de les característiques essencials d'una bona idea de negoci, cal descartar-lo. Aquestes són disposar d'un avantatge competitiu sostenible, potencial de rendibilitat, que estigui fonamentat sobre les habilitats i les fortaleses dels recursos disponibles o que sigui il·lusionant.

Alhora, adverteix sobre tot el que cal tenir en compte a l'hora de formar l'equip que impulsarà el projecte. Obviar els perfils similars i busca complementarietats pot ser una bona idea. Alexis Díaz també indica les claus per dissenyar un bon pla de negoci o com compaginar els primers passos de l'empresa amb la feina actual. Després de llegir el llibre, ja no hi ha excusa que valgui. Avui toca emprendre.
 

 

 


 

Autor: Alexis Díaz Lorenzo
Editorial: Profit
Any de publicació: 2016
Tema: Emprenedoria

Més informació


Ets subscriptor de VIA Empresa? Entra, participa al sorteig que fem cada setmana i emporta't aquest llibre

Avui et destaquem
El més llegit