Gemma Mengual, una sirena addicta al sushi

Després de convertir-se en la figura de la natació sincronitzada, Mengual ha trobat en la restauració japonesa el leitmotiv de la seva nova vessant empresarial

Gemma Mengual és una d'aquelles figures que ha traspassat el seu rol professional per convertir-se en una icona. Sens dubte, es tracta de la primera gran estrella de la natació sincronitzada de l'Estat i la impulsora d'un esport que, en pocs anys, va passar de ser minoritari a crear un planter del qual avui encara se n'extreuen alguns –pocs- fruits.

Però quinze anys a l'elit acumulant èxits i una maternitat fan replantejar-se la vida. El 2010, aprofitant la seva aparició al programa El Convidat de TV3, va anunciar la seva retirada. Un adéu que Mengual tenia ben reflexionat i enfocat a un doble objectiu: centrar-se en la seva maternitat i iniciar el seu camí com a empresària.

El restaurant de Gemma Mengual a Sant Cugat | Artur Ribera


Com si fos incapaç de sortir de l'aigua, la nedadora va sumar-se als milers de persones que durant els últims anys s'han rendit a la cuina japonesa convertint-se en una autèntica experta de la matèria, fins al punt de dirigir la seva nova trajectòria professional cap a la restauració nipona, amb l'ambició d'obrir locals que es defineixen per l'excel·lència de la matèria prima i la innovació en la presentació i execució dels plats. Un món que va molt més enllà del sushi.

El camí es va iniciar amb la fundació de les societats Be Japo Sushi SL i Sushin Sant Cugat SL, amb les que el 2011 va obrir el restaurant Sugoi a Sant Cugat, el seu primer projecte i, segurament, el més conegut. Amb la direcció a la cuina del seu soci Saulo Meireles, el local s'ha convertit en un dels espais de referència a Sant Cugat i en un espai imprescindible pels amants del sushi, gràcies al seu treball minimalista i a una atenció a tots els detalls del lloc, des del tractament de la fusta fins a la construcció de llums d'origami. Tot pensat sota el principi Feng Shui d'ocupació equilibrada de l'espai.

En un sol lustre el Sugoi s'ha guanyat un nom gràcies al boca-orella i avui en dia no és estrany veure empresaris, esportistes i tot tipus de representants del bestiari de celebritats del país ocupant les taules per tastar els seus plats estrella, moltes vegades a mig camí entre el pur menjar japonès i la tradició mediterrània.

La sala del Sugoi sovint queda petita | Artur Ribera


Però el Sugoi no és l'únic projecte d'inspiració nipona que ha impulsat Gemma Mengual des que va començar el seu camí empresarial. També a Sant Cugat, l'ex-nadadora va obrir fa un any el Sushin', una mena d'spin-off del Sugoi que permetia als qui no trobaven lloc a les poques taules del restaurant fer-se a una idea de la proposta de Mengual gràcies al seu servei take away. No obstant això, la segona aposta, el Sushin' no ha sobreviscut.

Així doncs, després d'anys triomfant a les piscines, Mengual ha trobat en el sushi la seva nova raó de ser professional.

Mengual ha trobat en el menjar japonès una via de negoci | Artur Ribera
Avui et destaquem
El més llegit