La vida de l'autònom i pare de família

El dissenyador Xarly Rodríguez explica a través del seu àlter ego Lucreativo les dificultats que viu per conciliar vida personal i laboral com a freelance

Cada vegada són més les persones que decideixen emprendre i treballar des de casa. La paraula freelance ens envolta, ja sigui com a sortida de la crisi o bé buscant un nou estil de vida. El problema és que ser freelance no és tan fàcil ni tan maco com sembla. A Almanaque ilustrado de un freelance & padre full-time (Editorial Planeta, 2016), Xarly Rodríguez, o més aviat el seu àlter ego Lucreativo, ens explica la seva història.

Fa uns anys, ell i la seva dona van decidir deixar la seva feina per fer-se autònoms i treballar des de casa. Buscaven una forma de vida que els permetés dedicar més temps a la família, una cosa que els horaris eterns d'oficina no els permetia.


Com tots els autònoms, el protagonista d'aquesta història és un lluitador, acostumat a afrontar els cops de la vida. Alguna vegada l'acusen de derrotista, però la realitat és que no existeix cap freelance que ho sigui. I és que aquesta forma de vida no està feta per a tothom: baralles amb els clients, pals d'Hisenda, factures que mai arriben a cobrar... Sí, és cert, els autònoms gaudeixen d'una gran llibertat per disposat del seu temps, però mai sabran el que cobraran a final de mes i aprofitaran fins a l'última festa d'aniversari dels nens per fet networking. Tot i així, per molt malament que hagi anat el dia, la setmana o els mesos, un autònom mai es rendeix.

Almanaque ilustrado de un freelance & padre full-time és un llibre que aplega històries divertides que reflecteixen la vida quotidiana d'un dissenyador autònom i pare de família. A través dels seus capítols, Lucreativo relata amb un gran sentit de l'humor i ironia totes les situacions del dia a dia d'un autònom. També dedica alguns capítols a la conciliació familiar i als fills.


Els seus dibuixos són senzills i sempre en escala de grisos. I és que menys es més i Lucreativo aconsegueix amb els elements justos, les llums i les ombres d'un treball expressiu.

 

 

Autor: Xarly Rodríguez (Lucreativo)
Editorial: Editorial Planeta
Any de publicació: 2016
Tema: Laboral

Més informació 
 

Ets subscriptor de VIA Empresa? Entra, participa en el sorteig que fem cada setmana i emporta't aquest llibre.
 

Avui et destaquem
El més llegit