Les patologies toràciques protagonitzaran la Jornada del Servei de Cirurgia Toràcica

La tercera edició se celebrarà el proper divendres 15 de març, amb el propòsit d’assolir i actualitzar coneixements bàsics en aquest àmbit

La façana de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa | Cedida La façana de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa | Cedida

El Servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) impartirà, el pròxim divendres 15 de març, el tercer curs d'actualització en cirurgia toràcica amb l'objectiu de difondre i intercanviar coneixements -amb un enfocament multidisciplinari- en relació amb el maneig del pacient de cirurgia toràcica i les pautes d'actuació de les malalties més prevalents del tòrax dins del context hospitalari.

Coordinada pel Dr. Sergi Call, cap clínic del servei de Cirurgia Toràcica de l'HUMT, la jornada començarà a les 8 h a l'Edifici Docent de Mútua Terrassa. A la inauguració l'acompanyaran la Sra. Anna Bertran, cap de la Unitat de Formació i Docència de la Direcció d'Infermeria i el Dr. Baltasar Sánchez, cap d'estudis de Formació Sanitària Especialitzada. Igual que en les edicions anteriors a la jornada s'hi podrà participar presencialment o mitjançant la via telemàtica i s'iniciarà a les 8 h.

L'activitat formativa es dividirà en quatre blocs. El primer abordarà les patologies toràciques altament prevalents (carcinoma broncogènic, pneumotòrax i traumatisme toràcic), el segon tractarà les tècniques quirúrgiques en cirurgia toràcica i el maneig preoperatori, el tercer es destinarà a l'anestèsia en cirurgia toràcica i el quart se centrarà en el maneig postoperatori en cirurgia toràcica.

Tots els ponents que prendran part són professionals de l'HUMT pertanyents al servei de Cirurgia Toràcica, Anestesiologia i Reanimació, Rehabilitació, Anatomia Patològica així com de l'àrea d'Hospitalització Quirúrgica, de Crítics i de la Unitat de Dolor Agut. El Dr. Sergi Call clourà la jornada amb la dinamització d'un torneig en línia concebut amb la idea d'avaluar els coneixements adquirits per part dels assistents en el transcurs de la jornada. Està orientada a metges especialistes i residents de Cirurgia General, Cirurgia Toràcica, Pneumologia, Anestèsia, Medicina Intensiva, Anatomia Patològica i Rehabilitació, professionals d'Infermeria de planta, d'Urgències i del Bloc Quirúrgic així com Fisioterapeutes.

Avui et destaquem
El més llegit