Paz Padilla salva el patrimoni amb el turisme rural

La presentadora gestiona el lloguer d’una masia al Pla de l'Estany amb un preu de 3.000 euros per setmana; la joia de la corona del seu petit imperi immobiliari

Paz Padilla ha generat un gran patrimoni a través d'invertir en turisme rural Paz Padilla ha generat un gran patrimoni a través d'invertir en turisme rural

La carrera d’actriu de Paz Padilla ha estat sempre marcada per un mateix tipus de personatge: d’orígens humils, fàcils d’enganyar, amb pocs coneixements i, de vegades, marginals. L’últim exemple és la Chusa, la popular drogodependent a qui dóna vida a La que se avecina. Però la realitat és que l'humorista i presentadora té més en comú amb les celebrities que entrevista a Sálvame quan agafa el relleu de Jorge Javier Vázquez que no pas amb els seus alteregos a la ficció. Després de tres dècades de carrera sota els focus, Padilla desperta l’admiració dels seus companys després d’haver acumulat i gestionat un patrimoni a l’alçada de les grans estrelles de la pantalla, però amb un salari molts cops menor. Bona part del secret del seu èxit han estat les seves inversions en propietats rurals.

Paz Padilla es va estrenar com a humorista a finals dels anys 80. Tot i aconseguir ser una cara reconeguda a escala estatal en poc temps, va seguir combinant les seves aparicions a la televisió amb la seva feina com a infermera. No va ser fins l’any 1996 que la presentadora va fer el pas que molts dels seus companys de professió fan tan bon punt surten per pantalla: crear una societat per gestionar el seu patrimoni.

A través de la firma Polboart, Padilla va començar una sèrie d’inversions de baix perfil. Res de posar capital en aventures tecnològiques ni en sistemes d’especulació. La presentadora es va centrar en la compra de propietats rurals fins a acumular a dia d’avui vuit habitatges que generen un actiu de dos milions d’euros a l’empresa.

La llista de la compra de Padilla va començar amb un piset a la seva Cadis natal, un baix a la mateixa ciutat i un habitatge a Premià de Mar. Poc després passaria al negoci del turisme rural, amb la compra de Can Miquelet, un masia de l’any 1700 situada al municipi de Vilamarí al Pla de l'Estany. La propietat suma quatre hectàrees i es lloga més 3.000 euros a la setmana i 1.000 euros el cap de setmana durant els mesos d’estiu.

Un preu alt, però amb serveis equivalents: piscina interior per a l’hivern, llit exterior, decoració de luxe i tot tipus d’opcions d’oci per a tenir entretinguda la canalla.

La casa rural del Pla de l'Estany és la joia de la corona de l’imperi de Paz Padilla, però no la seva única font d’ingressos. Al lloguer de les seves cases repartides per tot l’estat s’hi sumen els dos bars que ha obert en aquests anys. L’últim, el passat mes d’abril, a la localitat madrilenya de Villaviciosa de Odón.

Los Tunantes de la Villa és un local de tapes gurmet que promet transportar els clients a l’ambient dels bars andalusos, tant pel tipus de menjar com per l’oferta d’oci. Paz Padilla ha participat en la seva construcció encarregant-se de tot tipus de tasques: la pintura, el mobiliari i, segons explica, fins i tot la instal·lació elèctrica. Potser una de les claus del seu èxit també és l’estalvi.  

Més informació
Qui és el ‘xeic’ del PSG?
Céline Dion, una icona de la moda fregant els 50
Paul Newman, un seductor també a la taula
Avui et destaquem
El més llegit