Planta Baja, hospitalitat burgesa a l'Hotel Primero Primera

El particular hotel boutique de la zona alta estrena restaurant als baixos, de la mà del xef de Capet

 A la carta, plats que fugen de la complexitat: els ingredients justos i les coccions adequades A la carta, plats que fugen de la complexitat: els ingredients justos i les coccions adequades

Estar fora del centre sempre és un plus. L'avantatge radica que la cotilla de l'oficina queda una mica més lluny. I l'Hotel Primer Primera (Dr. Carulla), discret, familiar i burgès, sembla més un habitatge particular en un carrer tranquil de Tres Torres, que un hotel en la hiperturística Barcelona. Des de fa alguns mesos, Álvarez està al capdavant del seu nou restaurant, Planta Baja.

El veneçolà (xef del restaurant Capet a Ciutat Vella i de Petit Capet, a l'originari emplaçament de Gràcia) forma part d'aquesta estela de xefs com Xavier Franco, Oriol Ivern o Jordi Vilà que interpreten la cuina de mercat –peixos, arrossos, carns- entesa amb honestedat i sabor a parts iguals, cuiners que s'han fet un nom a pols. Com el nom indica, el restaurant està a peu pla en els baixos d'aquest antic habitatge de zona alta: xemeneia negra de disseny, sofàs entapissats en suau tartan, prestatgeries amb llibres antics, llums, quadres de motllures daurades, miralls… Tot el confort de casolà, aquesta vegada amb més veritat i menys disseny.

Tot el confort casolà, aquesta vegada amb més veritat i menys disseny

A la carta, plats que fugen de la complexitat: els ingredients justos i les coccions adequades. Una oferta curta que llisca propostes senzilles com el carpaccio de roast beef de llom baix de vedella amb maionesa de mostassa i rúcula, el salmó a la planxa amb verdures de temporada o els rigatoni de confit d'ànec, beixamel lleugera i parmesà. Tot, emplatado en una exquisida vaixella La Cartuja vuitavada en negre amb un dibuix de 1841. A la sala oficia Gemma López (ExGresca) com somelier d'un exigu equip que treballa a la vista del client en una sigilosa cuina oberta en al menjador principal ple aquests dies fins a la bandera.

La remodelada planta baixa acull un espai central dedicat a la coctelería, una sala de lectura a l'entrada i el restaurant, espais acomodats com un de tants pisos de la zona alta i impregnat amb aquest aire british d'acollidor pub anglès que tant agrada. A l'exterior de l'edifici, un bonic jardí que aparta a hostes i comensals del poc trànsit rodat.

Els germans Pérez Sala, propietaris de l'immoble, han deixat alguns quadres i objectes familiars com a part de la cuidada decoració

Els germans Pérez Sala, propietaris de l'immoble, han deixat alguns quadres i objectes familiars com a part de la cuidada decoració on presideixen les fustes, les tonalitats clares i els materials nobles (atenció a les fotos automobilístiques, Luis Pérez és el famós pilot de Fórmula 1 dels 80). La reforma de 2011 va costar uns 2,5 milions d'euros i va permetre habilitar 30 habitacions amb grandàries de 25 metres i 55 metres quadrats. La simbiosi dels Pérez Sala i Álvarez va vent en popa. Ja preparen una propera obertura, l'Hotel Casa Sagnier pel qual han remodelat l'antic hotel Murmuri (l'estrena prevista a meitats de març) a inspiració de l'arquitecte més prolífic que va tenir la Ciutat Comtal i que albergarà un restaurant, també sota la batuta del venezonalo, batejat com El Cafè de l'Arquitecte.

Planta Baixa Restaurant

Direcció: carrer del Dr. Carrulla, 27, 08017, Barcelona
Horari: de 7 a 23 hores
Telèfon: 934 17 81 79

 

Més informació
Alta cuina xinesa a peu de pistes a Grandvalira
Casa Calvet o un xinès de luxe al carrer Casp
Avui et destaquem
El més llegit