Reinventa la teva carrera en 100 dies

La 'coach' Maite Piera elabora un programa perquè en menys de tres mesos un treballador pugui capgirar la seva vida laboral

Canviar de professió és un procés que consta de quatre fases i pot executar-se en 100 dies | Acistock Canviar de professió és un procés que consta de quatre fases i pot executar-se en 100 dies | Acistock

Anys enrere, signar un contracte indefinit era una fita a celebrar. L’estabilitat estava en llocs de feina que duraven anys i que no suposaven cap mena de perill. Ara la perspectiva ha canviat. No és que les noves generacions rebutgin això, sinó que prioritzen una feina que els motivi, els ajudi a créixer professionalment i els permeti posar-se a prova dia rere dia.

El més difícil és trobar aquest lloc de treball. Els més joves o els qui no tenen responsabilitats, poden arriscar amb més facilitat i rebutjar ofertes que no els semblin adequades. Què ha de fer, però, una persona que ja porta anys al mercat laboral i que ha construït una carrera professional en un altre camp? Pot reinventar-se? Sí, sí que ho pot fer. Aquesta és la inquietud a la qual dóna resposta la coach i experta en carreres professionals Maite Piera, autora de Reinventa tu carrera en 100 días (Editorial Alienta, 2017).

En aquest llibre, Piera ofereix al lector les claus per organitzar aquest canvi de vida de forma estructurada i pausada. Ho fa en forma de consells i exercicis per estructurar les diverses etapes del procés i històries de casos reals que poden servir d’exemple.

Situacions tan reals com les carreres zig-zag, les que en compte de tenir ascensos, tenen canvis de posició no lineals o canvis d’empresa, però ocupant el mateix càrrec. Són passos cap als costats que permeten tenir unes altres funcions i exercir una mena de canvi de professió.

Capgirar-ho tot només requereix 100 dies. Els primers 10, Piera proposa iniciar una fase d’autoconeixement on prendre consciència d’un mateix. Els següents 30, es tracta d’explorar el mercat i trobar les possibilitats reals de reinvenció, i els 30 dies posteriors, són el moment perfecte per reciclar-se i adaptar-se a les necessitats que s’hagin detectat en les empreses. Els últims 30 dies són el moment clau: executar el pla d’acció.

Vols un exemplar de 'Reinventa tu carrera en 100 días'? Entra al sorteig i participa, regalem un llibre entre els lectors de VIA Empresa. 

Més informació
De gran vull ser emprenedor
Què vols, diners o vocació?
Consells per canviar de professió
Avui et destaquem
El més llegit