Sis terrasses urbanes de Barcelona per esprémer la ciutat en vacances

Ha tornat l'efervescència del turisme i els hotels (és lògic) reinventen les seves terrasses; aquí algunes de les millors

El Chiringuito urbà de Casa Bonay | Cedida El Chiringuito urbà de Casa Bonay | Cedida

El turisme ha tornat a Barcelona. I amb ell, els hotels han tornat amb força, en el ja batejat com a l'estiu de la recuperació de (almenys) l'oci, a oferir-se com la millor opció per viure l'estiu a la ciutat. Molts han fet un volt a les seves terrasses per fer-les més atractives i accessibles, també per a la clientela local. Nous plantejaments gastronòmics, música en directe, cocteles i moltes, moltes ganes d'estirar l'estiu (i la cartera) fins a on es pugui. Com de tant en tant cal donar-se algun homenatge, el terraceo urbà d'hotel surt al rescat; aquí, algunes de les millors terrasses segons pressupost.

Marina Coastal Club, amb magnificència

Gairebé fregant el Mediterrani, Marina Coastal Club és l'aposta de l'Hotel Arts Barcelona, únic resort urbà de cinc estrelles de la ciutat comtal, per a aquesta temporada estival. Es tracta d'un nou i irresistible programa que comprèn diferents espais en un àrea de 2.500 metres quadrats per gaudir tot el dia. Si anem de relax, si necessitem bona gastronomia, música i o un gran ventall de cocteles per esprémer la sensació de vacances sense deixar de trepitjar asfalt. L'acció s'activa a les 17.00 i dura fins a les 01.00 hores. Què trobareu? Dj's que garanteixen un bon ambient, una decoració tropical preciosa i plats acabats a la pròpia taula. Proveu els peixos de ració individual o per a dues (el llobarro a la sal acabada a la flama) o l'steak tartar muntat en directe al gust. A la Marina Infinity Pool, oberta tot el dia per a hostes, pot gaudir-se cada nit com a forà, pels quals sempre es queden amb ganes de més la brisa mediterrània amb un còctel a la mà i en un enclavament únic i exclusiu fins a la matinada. Què més es pot demanar?

Hotel Arts

Horari: des de primera hora del matí fins a la mitjanit.

Més informació: https://www.hotelartsbarcelona.com/verano-2022/

Terrat, Cuina peruana a Passeig de Gràcia

"Durant llarg temps, la cuina peruana va ser un tresor ocult que avui finalment ha estat revelat, convertint-se en pocs anys en una de les cuines més reconegudes del món". Ho diu Astón Acurio, ambaixador d'aquesta culinària a tot el món. Podemos trobar la seva cuina a la ciutat si pugem fins al bellíssim terrat de l'Hotel Mandarin Oriental Barcelona. Entre plataneres i preparant el mòbil per veure la posta de sol per la dreta, proveu bocades com la navalla gallega amanida amb picada cebichera de tomàquet, gingebre i blat de moro o, entre les tapes calentes, el tequeño crioll de llom salteado (rollito cruixent farcit a força de vedella salteada i verdures, acompanyat de cogollo d'enciam i salsa tarí, vuit euros). En carta trobareu quatre tipus de ceviche —recomanable el de peix del dia, llet de tigre clàssica, boniatos, choclo i blat de moro chancha— i dos tiraditos —anoteu el de làmines de petxina de pelegrí guarida, freses d'areng, crema cebichera de tupinambur i petxines de pelegrí amb oli de coriandre—. La carta de cocteles mira a Europa, però podeu deixar-vos temptar (òbviament) pel pisco sour canònic de la casa o per la versió amb Campari.

Mandarin Oriental Barcelona

Adreça: Pg. de Gràcia, 38-40, 08007 Barcelona

Telf: 931 51 88 88

Preu mitjà: 30 euros

Més informació: https://photos.mandarinoriental.com/is/content/mandarinoriental/barcelona-terrat-menu-es?_ga

Bona tarda Pulitzer

L'Hotel Pulitzer ha inaugurat per fi la seva terrassa un any més, aquesta vegada amb un look completament renovat de la mà de Lázaro-Violán que ha refrescat l'ambient amb molta tropicalitat. Amb ella, tornen també les seves mítiques sessions #BuenasTardesPulitzer. És la cita imprescindible de qualsevol estiu i que busquem ballar amb una copa a la mà. És un dels plats forts, el que ha fet que aquest espai tingui una personalitat aclaparador a la tarda barcelonina. La cuidada aposta musical en directe es pot gaudir cada dimecres, amb sessions de DJs tots els dijous, divendres, dissabtes, aquest any, també els diumenges. No us preocupeu que també es menja. L'oferta gastronòmica és interessant i s'inspira en l'street food (hamburgueses, taula d'ibèrics, croquetes…) a càrrec del xef Marc Pérez (ex Fonda Gaig, Sant Pau de Carme Ruscalleda i Joël Robuchon en Montecarlo). I és que, en plena expansió de terrats d'hotels a la ciutat comtal, la pionera del carrer Bergara segueix sent una de les favorites de locals i hostes, que gaudeixen en ella d'una mescla única en el seu públic que la fa inigualable. Qui diria que estem a dos minuts de la Rambla.

Hotel Pulitzer

Horari: de dilluns a divendres de 17h a 23h. Dissabtes i diumenges de 12 hores a 23 hores.

Preu mitjà: 25 euros/ Còctels (10 - 12 euros)

Més informació: https://www.hotelpulitzer.es/es/fooddrinksterraza/terraza-del-pulitzer/

Pulitzer Tardes

Terrassa de l'hotel Pulitzer durant una sessió del Pulitzer Tardes | Cedida

Sobreàtic Contraban

La terrassa del Wittmore Hotel acaba d'obrir portes per primera vegada al públic amb una carta elaborada pel xef Alain Guiard, còctels i mocktails d'autor, així com una programació de DJs per veure el capvespre, la muntanya de Montjuïc i el mar des de l'alt cada dijous. La seva ubicació, en el cor del Barri Gòtic, possibilita la vista d'una amalgama de teulades i terrasses difícils d'atalaiar des d'un altre punt de la ciutat. Entre els platerets que Guiard ha preparat per menjar, una pizza de brioche amb ricota i speck, un carpaccio de tomàquet cru i confitat amb vinagreta de cabernet, o uns fingers de pollastre a la llimona amb salsa de chile dolça, al marge d'altres tapes obligades com les croquetes de pernil ibèric de gla o la cecina de lleó amb ametlles torrades. De la seva carta líquida, us recomanem el Martini Invertit o l'Elderflower Mule. L'espai compta amb la música disco, Soulful House, Cool Beats, Funk o Groove de DJs com BeGun, Jess Hologram o Irina Flake. Consulteu programació.

Wittmore Hotel

Adreça: Carrer de Riudarenes, 7, 08002 Barcelona

Preu mitjà: Còctels (10 - 16 euros)

Horari: de 16 hores a 22 hores

Més informació: https://qrco.de/bd3991

Terrassa del Wittmore Hotel | Cedida

Terrassa del Wittmore Hotel | Cedida

El Chiringuito, brasa en les altures

El Chiringuito urbà de Casa Bonay és un espai tropicalitzat i a l'aire lliure que corona aquest preciós hotel que acaba de bufar les veles dels seus sis anys. L'edifici ha estat fruit de la col·laboració de diversos artistes, creatius, paisatgistes, dissenyadors industrials i, per això, trobéssiu detalls acaronats a cada racó. El menú del seu terrat està especialitzat en robata o "robatiyaki" (d'anguila, entreña, pollastre, polp o formatges, entre uns altres). Aquest mètode japonès de cocció (es tradueix literalment com "cuinar en la xemeneia") impregna tots els plats d'un aire "a barbacoa". L'oferta s'amplia amb tapes diverses i una cuidada oferta de vins i aperitius (4 - 12 euros). Un lloc al capdamunt per gaudir d'espai i aire lliure encara que estiguem al mateix Eixample.

Casa Bonay

Adreça: Gran Via de les Corts Catalans, 700, 08010 Barcelona

Telf.: 935 45 80 76

Preu mitjà: 25 -30 euros

Més in formació: https://www.casabonay.com/es/restaurantes/chiringuito/

Mesa servida en el Chiringuito | Cedida

Taula servida al Chiringuito, de l'hotel Casa Bonay | Cedida

Bar Alegria, ara al Barri Gòtic

La terrassa en el terrat del The Barcelona Edition, l'hotel situat als peus del Mercat de Santa Caterina, és una destinació en sí mateixa, encara que sigui únicament per la vista al sostre amb ones i multicolor de Benedetta Tagliabue. Però avui parlem d'una altra terrassa, la que s'ha muntat de forma efímera als baixos de la seva entrada: el pop up del Bar Alegria de Tomas Abellán. El flamant bar de tapes de Sant Antoni es trasllada al cor de la Ribera però per temps limitat. I aquí estan per gaudir-les la truita de patates, l'ensalada russa o el bikini trufat, tots plats memorables que ja són senyal de la casa. La mà de l'hereu de la saga Abellán la trobem igualment a casa Luz i Saba, altres dues dels seus locals a Barcelona.

The Barcelona Edition

Adreça: Av. Francesc Cambó, 14.

Telf.: 936 26 33 51

Preu mitjà: 25 - 30 euros

Més informació: https://www.editionhotels.com/es/barcelona/

 

Més informació
Tres propostes per escapar-te a Girona aquest estiu
Quatre obertures de restaurants a Barcelona per seguir-los la pista
Andorra serà la capital mundial de les cuines d'alta muntanya
Avui et destaquem
El més llegit