Tast a la Rambla: “Serà una edició increïble, per la il·lusió que hi ha al darrere”

La cita culinària, on la proximitat i la sostenibilitat seran eixos principals, torna amb l'esperada setena edició i coincidint amb la festa major de la Rambla

Presentació d'una nova edició del Tast a la Rambla | Cedida Presentació d'una nova edició del Tast a la Rambla | Cedida

“Aquesta serà una edició increïble, per la il·lusió que hi ha al darrere. En aquest cas, no parlarem de xifres”. Així obria Roser Torra, directora del grup Gsr la seva intervenció a la presentació de l'esperada setena edició del Tast a la Rambla que va tenir lloc aquest dilluns. Flanquejada pel regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, i per Fermí Villar, president d’Amics de la Rambla, Torra va tenir paraules d’agraïment per “la feina que fa el Gremi de Restauració i tot el treball que han fet per tornar a gaudir de la restauració i del nostre carrer més important”.

Organitzat per  Amics de La Rambla i el grup Gsr, el Tast a la Rambla tornarà a ocupar la part baixa d’aquesta popular arteria barcelonina, la Rambla de Santa Mònica, els porpers 30 de setembre, 1, 2 i 3 d'octubre. Seran quatre dies durant els quals més de 20 dels millors bars, pastisseries i restaurants de la ciutat oferiran (alguns de nous i altres de mítics) una mostra de la seva cuina. “La Rambla tornarà a ser l’epicentre del món, serà sostenible encara més perquè Barcelona és la capital del món sostenible”, vindicava Torra, tot avançant que “aquest any hi ha novetats, com l’aforament limitat de 2.000 persones i els accessos d’entrada i sortida controlats amb l’aplicació Click & Go”.

Al seu torn, Villar ha reivindicat el valor de la fira tot apostant per una artèria de la ciutat amb certa “fama sovint injusta”. Villar ha explicat que el tast a la Rambla és una oportunitat perquè la “gent vagi retrobant l’oferta que hi ha. La Rambla és molt més, és un passeig que tothom vol trepitjar, aprofitem per retrobar-nos amb ella”. Rabassa, per la seva banda, ha posat en valor a la presentació de la fira com la restauració, la cultura i la proximitat poden fer d’aquesta cita un lloc de trobada i acollida atesa l’excepcionalitat del moment. “La Rambla necessita que tots apostem per aquesta cita i des de l’Ajuntament de Barcelona i el districte de Ciutat Vella així ho fem perquè creiem que és una aposta segura i no dubtarem en estar al seu costat”. El regidor ha aprofitat el seu torn de paraula per parlar de la tasca que es fa des del personal del Casal dels Infants del Raval i els alumnes de l'escola CETT i com això ajuda en l’activació comunitària tan necessària.

Normatives covid-19, aforament limitat i espais lliures

S'explicaran a tots els assistents les normatives covid-19 que s'aplicaran al recinte pel que fa a distància social, venda de degustacions i begudes amb la moneda de Tokens que cal bescanviar, tot i que es podrà accedir sense reserva prèvia i l'entrada serà gratuïta. En aquesta edició, el programa d'activitats i xerrades s'agrupa sota el paraigua de l'Aula de Tast, un espai situat a la fi de la Rambla de Santa Mònica, en substitució de l'Arts Santa Mònica.

La proposta culinària del Tast a la Rambla arreplega 25 restaurants amb degustació i diferents àrees: cuina tradicional, tapes i 'platillos', cuina d'autor i pastisseria

El festival culinari de caràcter anual compta amb el suport del districte de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona i amb el patrocini principal d'Estrella Damm, a més de Coca-Cola, Royal Bliss i Hostelgrup i la col·laboració de Cinzano, Aperol Spritz, Juvé & Camps, Freixenet i S. Pellegrino.

La proposta culinària arreplega 25 restaurants amb degustació i diferents àrees: cuina tradicional, tapes i platillos, cuina d’autor i pastisseria. Entre aquestes, Paco Pérez (Chikoa), Carles Abellán (Tapas 24 by Carles Abellán), Jordi Esteve (Nectari by Jordi Esteve), Eric Ortuño (L’Atelier), Oriol Balaguer (Oriol Balaguer) i Nuncio Cona (Gelateria da Gallo).

Lanzarote, regió convidada

Enguany, Lanzarote és la regió convidada amb Assaboreix Lanzarote i una representació del bo i millor dels seus cellers. Entre aquests, Bodegas Vulcano Lanzarote, Bodegas Los Bermejos i Bodegas El Grifo. Makro és, un any més, el proveïdor oficial de la fira.

Més informació
Peix de Vilanova a un clic
L'Hostal de la Plaça de Cabrils estrena una nova tradició
Avui et destaquem
El més llegit