CA | ES

Tendiez, tapes d'inspiració mediterrània

Dos anys i mig de vida i 800.000 euros de facturació anual avalen el reenfocament gastronòmic del restaurant de l'hotel Pullman

Una tapa mediterránea del restaurante Tendiez Una tapa mediterránea del restaurante Tendiez

Després d'una reforma integral de la planta baixa a càrrec de l'estudi Factoria UDA, va obrir l'estiu del 2018 en els baixos del Pullman Barcelona Skipper el restaurant Tendiez. Una reforma que era necessària per gratar als seus 285 metres quadrats fins a 65 places, incloent una taula per 12 a la vinoteca i un espai extra a la terrassa per 20 comensals més. Una nova etapa en la qual l'establiment de l'hotel ha apilat receptari mediterrani i s'ha obert a l'elaboració que turistes i barcelonins volen a la part de la ciutat més propera al mar: les tapes.

El xef José Sánchez i el seu equip (vuit persones a la cuina) les treballa en un menú tancat que serveix els migdies i les nits. Sánchez es va formar a les cuines del restaurant Reno, del clàssic Roig Robí i amb el mestre de mestres: Martín Berasategui. També va dirigir la cuina de banquets de l'Hotel Arts abans d'incorporar-se a l'Hotel Pullman Barcelona Skipper el 2006. El restaurant Tendiez és el projecte personal del qual se sent "particularment orgullós". Com a xef executiu basa la seva cuina en la paleta de sabors locals aprofitant tot el que pot el producte de temporada, de proximitat i d'origen ecològic.

Així, defensant la temporalitat, el seu nou menú recull elaboracions com l'humus de moniato rostit amb oli de coco i verdures del Prat o d'ou ecològic a baixa temperatura amb puré de carabassa rostida i sobrassada de Mallorca. La carta conté incorporacions que porten la innovació al següent nivell, com passa amb el Kit Kat de foie micuit amb Pedro Ximénez sobre coca de massa bretona a la farigola i paper d'or i el tartar de fuet de Vic amb formatge Drap i tomàquet confitat, creant un espectacle de sabors incomparable.

Els ja considerats clàssics de Tendiez; les croquetes de llamàntol, les gyozas casolanes o l'espatlla de pernil ibèric de gla 5J. Una col·lecció de tapes reinventades "a la seva manera" que dista dels estàndards que poden trobar-se a la veïna platja de la Barceloneta, no sempre a preus més econòmics.

22.000 coberts

Un reenfocament gastronòmic que ha donat també el seu resultat econòmic. El 2019 es van servir més de 22.000 coberts entre dinars i sopars en aquest espai -per això, l'hotel ha escalat el personal fins a 12 persones a la sala- i la facturació bruta en aquest exercici va ser de 880.000 euros.

Ricard Delgado, director de Restauració de l'hotel, és responsable que la sala flueixi de forma suau i uniforme. Professor de l'Escola d'Hostaleria de la Universitat Autònoma de Barcelona i graduat en la segona promoció de sommeliers de Catalunya, es considera "un apassionat de la gastronomia i de la restauració", i el seu enfocament en la feina fa que cada menjar es transformi en una relaxant experiència.

Tendiez Barcelona Restaurant & Tapes Bar

Av. del Litoral, 10, Barcelona

Tel.: 932 301 777

Preu mitjà: 40€

Més informació
La Esquina, tres anys del millor biquini de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit