Una pedra a les sabates de Natalie Portman

L'actiu és una defensora convençuda del veganisme, fins el punt que va portar aquesta forma de vida al seu negoci del món de la moda sense gaire èxit

Tot i tenir tot just 35 anys, Natalie Portman en fa més de 23 que forma part de l'star system de Hollywood. Des del seu debut a la gran pantalla com a part del repartiment de Léon, de Luc Besson, l'actriu ha acumulat papers en èxits com Mars Attack!, París Je T'aime, Black Swan i la trilogia dels primers episodis d'Star Wars. Al contrari d'altres estrelles adolescents, Portman no va abraçar la fama per desprendre's de la seva quotidianitat. Al contrari. Va seguir la seva etapa formativa fins el punt d'arribar a graduar-se en psicologia per la prestigiosa Universitat de Harvard el 2003, des d'on va arribar a publicar dues investigacions en revistes científiques.

Amb els anys va reconèixer que seguir a l'institut, on va ser assetjada, va ser clau per forjar la seva personalitat fonamentada en fortes conviccions. Entre elles destaca el seu inequívoc compromís per la defensa dels animals i el seguiment d'una dieta vegetariana. Portman va seguir aquests principis en la seva alimentació durant 20 anys, fins que el best-seller Eating Animals, de Jonathan Safran Foer, va caure a les seves mans. Des de llavors, l'actriu és una activista del veganisme en defensa d'un estil de vida on l'explotació animal no té cabuda.

Portman va explicar el per què del seu pas al veganisme en una entrada per The Huffington Post publicada el 2009. "Sempre m'he cuidat de criticar la forma de vida dels altres (...), però aquest llibre m'ha recordat que els animals tenen personalitat i pateixen tortures, i aquestes situacions simplement estan malament".

La seva convicció la va portar a ser una portaveu i representant del veganisme, fins al punt que va portar aquesta forma de vida a tots els camps. També als negocis, amb la creació el 2008 d'una línia de sabates veganes en col·laboració amb la companyia Te Casan.

La idea es va concretar amb el disseny i fabricació de 20 sabates sense productes d'origen animal. Aquests models fets amb materials ecològics havien de competir amb marques d'alta gamma, amb preus situats entre els 200 i els 300 euros, amb l'afegit que un percentatge de les vendes aniria a organitzacions benèfiques.Un projecte amb un discurs de compromís social, animalista i mediambiental, però que no va comptar amb el favor ni dels mitjans especialitzats ni del públic. L'esperada sortida de la col·lecció de Portman va ser rebuda amb escepticisme per part de les publicacions de moda i lifestyle, que van considerar que els seus dissenys eren massa simples pel rang de preu en el qual es movien.

L'aventura en el món de la moda de Portman no va tirar endavant i només un any després de llançar la col·lecció, l'actriu va acabar la seva col·laboració amb Te Casan en un moviment fet des de les ombres. Just on estava el projecte.
Avui et destaquem
El més llegit