Com vestir amb “èxit” i no fracassar en l’intent

Triar la millor indumentària és essencial per influir en la percepció que deixem sobre la resta i guanyar punts a escala professional i personal

Vestir amb èxit no és difícil, cal seguir unes pautes bàsiques | Cedida Vestir amb èxit no és difícil, cal seguir unes pautes bàsiques | Cedida

"Diga'm com vesteixes i et diré com ets", diu un d'aquells refranys a la carta. La revolució de l'elegància 2.0 arriba de la mà del sastre, youtuber i influencer Bere Casillas amb el seu nou llibre Hombres con estilo (LID, 2017). D'origen granadí, amb botigues a la ciutat andalusa, franquícies a Llatinoamèrica i un showroom a Madrid, Casillas t'aconsella com "vestir amb èxit" tant a la feina com a la vida i no fracassar en l’intent. En paper, per vídeo i amb hashtag inclòs: #HombresConEstilo. Tot un llegat de moda cosit al llarg de més de 35 anys d’experiència.

Participa: Sortegem el llibre 'Hombres con estilo'

“Encertar amb la vestimenta és essencial perquè influeix de forma directa en la percepció que mereixem en els altres. De fet, diu tant de la nostra personalitat com de la forma com ens comportem. D’aquí que vestir bé per no desentonar es converteixi en una aspiració i que no sempre es troba la inspiració adequada”, assegura el president i fundador de Room Mate Hotels, Kike Sarasola, encarregat d’escriure el pròleg.

En moments de dubte o d’última hora, les preguntes a l’hora de vestir són sovint les mateixes: Què em queda millor? Amb quina camisa combina aquesta americana? Com queden aquestes sabates? Quants botons de la jaqueta cal cordar-se? Amb o sense corbata?

Sarasola: “La vestimenta diu tant de la nostra personalitat com de la forma com ens comportem"

La resposta de tot plegat la té un concepte: el poder de vestir amb èxit (PVE). “A una persona ben preparada, si a sobre li afegim un embolcall ideal, creem una fórmula d’èxit màgica”, assegura Casillas.

Més enllà de pors i inseguretats, el sastre youtuber recorda que fins i tot en els pitjors moments de la seva vida ha anat “com un pimpollo i amb el millor somriure”. “La forma de vestir permet als altres fer-se una primera idea sobre tu i la teva personalitat i mai saps si la persona que et dóna la targeta pot suposar un revulsiu a la teva vida”, afegeix.

En aquest sentit, Casillas també defensa que hi ha una relació directa entre l’escala d’èxit que una persona pot arribar a obtenir i el manteniment de la seva imatge personal. Abans, però, insisteix en "tres lleis universals": tothom té pors i inseguretats, ningú està content amb el seu físic i tots busquem l'acceptació i el reconeixement de les persones que ens importen. Per gustos i matisos, colors. 

Casillas: “Vesteix i actua pel que vulguis ser i no pel que ets actualment”

Els consells de l'influencer per aconseguir l'anhelat PVE ho toquen pràcticament tot: 1,5 centímetres de puny de camisa, el tratge de tres peces va sense cinturó, es recomana entre cinc i sis americanes casuals, el pantaló no pot quedar arrugat sobre la sabata, no és la corbata que ofega sinó la camisa o les puntes exteriors dels mocadors de butxaca han d'estar brodades a mà, entre molts d'altres.  

“Vesteix i actua pel que vulguis ser i no pel que ets actualment”, conclou. Ara bé, només queda afegir que vestir-se (no) és més que vestir-se. Important, poderós però també relatiu i divers.

Més informació
Com he de vestir en una entrevista de feina?
Com vestir en una reunió de negocis?
Com haurien de vestir els empresaris?
Avui et destaquem
El més llegit