Víctor Valdés salta al camp de l'audiovisual

L'exporter del FC Barcelona s'ha apartat de la vida pública, però manté la seva activitat professional amb la productora televisiva Crazy4Fun

L'exporter del FC Barcelona, Víctor Valdés
L'exporter del FC Barcelona, Víctor Valdés

"Gracias por todo". Amb aquest simple missatge penjat a Instagram, Víctor Valdés tancava definitivament la seva etapa com a futbolista professional i, de pas, tancava la porta de la seva vida pública. Ja ho advertia en entrevistes prèvies a la seva retirada. "Espero que quan la llum s'apagui sigui difícil trobar-me". I les llums ja no l'enfoquen. Tot i això, el futur de Valdés no està en una ermita, allunyat del món. El seu futur més immediat és la productora audiovisual Crazy4Fun TV.

L'exporter del FC Barcelona es va associar amb l'empresari David Boja i l'advocat i representant de futbolistes Rafa Coto per crear una productora especialitzada en continguts televisius i que sortia al mercat amb un producte estrella: una sèrie de 13 entrevistes conduïdes pel mateix Víctor Valdés amb altres esportistes. La complicitat entre el porter i els seus companys de professió havia de ser la clau per aconseguir titulars diferents.

El projecte no podria haver començat millor. Ja a l'agost, quan Valdés va renunciar a diverses ofertes per allargar la seva vida futbolística i es va centrar en el seu nou vessant com a presentador, Crazy4Fun TV assegurava tenir tancada la primera entrevista amb un excompany del Barça, la producció del primer paquet de 13 entrevistes, acords amb 12 països per emetre les converses i negociacions obertes amb 25 cadenes internacionals. De fet, la productora preveia obrir oficines a Barcelona, Londres i Abu Dhabi.

Competència coneguda

Tot i l'empenta inicial, la realitat és que, a 12 de gener, no hem tornat a tenir notícies d'aquesta sèrie d'entrevistes. De fet, la web de Crazy4Fun presenta un compte enrere –suposadament per donar el tret de sortida al projecte- que ja ha arribat a zero sense novetats aparents. No hi ha explicacions oficials del perquè d'aquesta posada en standby del projecte. Una explicació podria ser la sortida en les darreres setmanes d'un projecte calcat, com és l'edició del digital The Players' Tribune llançada per Piqué a Espanya. El defensa del Barça ja va anunciar fa mesos que planejava emprendre un mitjà de comunicació en el que els protagonistes fossin els mateixos esportistes, sense periodistes que fessin d'intermediaris amb el lector. Dit i fet, el 27 de desembre sortia la primera entrevista del central amb Neymar. Per si no n'hi hagués prou, el futbolista ja té preparades noves entregues del seu "programa" amb convidats com Messi, Marc Bartra o Luís Suárez, entre altres.

The Player's Tribune i Crazy4Fun. Dos projectes calcats... Amb la diferència que el primer compta amb el suport d'una marca consolidada. Ho hem vist en aquesta mateixa secció. La versió americana d'aquest mitjà ha consolidat una nova forma de fer periodisme, en el que els esportistes expliquen en primera persona les seves experiències.

De la porteria del Barça als mítings de Ciutadans

La volada del projecte de Piqué pot ser una de les explicacions per la pausa en l'esperada sortida del programa de Valdés. Tot i això, Crazy4Fun manté el pols vital. La productora està centrada en la producció del nou disc del cantant Miguel Poveda, s'ha encarregat de la preparació dels mítings més multitudinaris de Ciutadans durant la darrera campanya electoral i ha gestionat la Gala Ilusiónate, amb la que TVE va amenitzar la nit de Reis.

Víctor Valdés havia de deixar la porteria per posar-se sota els focus. De moment, es manté allunyat de les llums.

Més informació
Derek Jeter, el cap de premsa extraoficial dels esportistes d'elit
Sergio Ramos s'apunta al periodisme
Piqué, la imatge de l'èxit també a l'empresa
Avui et destaquem
Comentaris