Arriba l'oficina de contingència

El 'managing director' dels coworking Wayco, Nacho Cambralla, explica que "s'està reactivant l'activitat i tot és millor del que m'esperava"

Planta baixa de Wayco Abastos | Cedida
Planta baixa de Wayco Abastos | Cedida
València
28 de Juliol de 2020

"Aquesta nova situació ens obre la porta a moltes empreses més grans que no deixaran les seues oficines però que necessiten alternatives d'espai i rotació. Són les oficines de contingència", explica Nacho Cambrallamanaging director de Wayco, la xarxa de coworkings de València que en plena desescalada es va atrevir a inaugurar un nou espai, ajornat des del març. Des del seu nou Wayco Abastos, a només 10 minuts caminant del centre de la capital valenciana, parlem amb qui cada dia atén peticions d'esdeveniments i de fórmules 'híbrides' per a fer compatible amb la Covid-19 la tornada presencial al treball.

 

"La pandèmia ens va pillar, en particular a nosaltres i al sector en general, en un moment molt dolç, amb una demanda molt forta i un nivell d'ocupació tan alt que ja començàvem a tenir llista d'espera de clients", explica Cambralla. A l'abril ja ho explicava a VIA Empresa després d'una conversa amb Susana Lluna que va entrevistar-lo per al seu diari d'Una autònoma en quarantena.

 

"En aquell moment vaig ser més pessimista, però ara, des que hem tornat, veig les coses diferents. Sí que és veritat que se'ns va tallar tot de cop, i molt ràpidament sobretot, però al juny ja vam començar a notar que tot s'està activant i és millor del que m'esperava", explica Cambralla. "M'he adonat que molta gent ha aprés, en molts casos, que s'ha de replantejar com treballava fins ara i el coworking encaixa molt bé amb això, buscant que el treballador tinga una certa flexibilitat", argumenta.

Tothom parla ara de la 'fórmula híbrida', que també s'aplica als esdeveniments, ja que tenen una part en línia i altres de presencials. En aquest model de negoci, Nacho Cambralla explica que, com no pot tornar tothom a treballar en l'oficina per l'espai i el manteniment de la distància de seguretat, les empreses busquen maneres de treballar diferents. "Moltes tampoc poden seguir tenint a la gent a casa de manera provisional i ara comencen a organitzar-se, donant l'opció de treballar en l'oficina però també en espais diferents com aquest nostre", explica.

Nacho Cambralla
Nacho Cambralla, a la sala polivalent Bailén | NNG

Per a ells suposa una oportunitat de negoci, ja que no era una modalitat existent entre la seua oferta i ara l'estan readaptant. "Diguem que ens ha aparegut un perfil d'usuari-client nou que fins ara no teníem perquè abans era l'autònom qui treballava en el coworking o la xicoteta empresa que, en comptes d'una empresa convencional es buscava un espai en un coworking, o el treballador remot que treballava per a una empresa i que en la majoria dels casos l'empresa el pagava el cost i ell decidia on treballava. Aquest nou nínxol ens obri la porta a clients molt més grans", reconeix.

Cambralla: "M'he adonat que molta gent ha aprés, en molts casos, que s'ha de replantejar com treballava fins ara i el coworking encaixa molt bé amb això"

En el seu espai al barri valencià d'Abastos han obert també una cafeteria, local que ja tenia l'antic negoci que s'implantava en aquest establiment. Ara serveixen cafès i brioixeria, però la idea és oferir menús de migdia també per a complementar l'oferta.

Darrere de la barra, hi ha una sala diàfana, la Bailén, amb sofàs i butacons, que ara per ara està esperant la celebració de showrooms, un dels esdeveniments la celebració dels quals més motiva l'interés de clients de Wayco. Aquests mesos de juny i juliol també s'han reactivat les peticions de sales, principalment per a reunions d'empreses i per a formació de grups menuts. I el degoteig és constant pel que fa a les preguntes sobre espais per a despatxos i oficines privades, una opció que ja contemplen en aquest espai de sostres alts que en el seu passat va albergar una fàbrica de fils que proveïa a la indústria de la indumentària valenciana.

La sala superior de Wayco Abastos | Cedida
La sala superior de Wayco Abastos | Cedida 

Mentre el visitem, entren i ixen de les seus sales emprenedors i autònoms que fitxen amb la cara en un dispositiu de reconeixement facial situat a la porta i mantenen la distància entre ells, capficats en els ordinadors -la majoria portàtils- que esguiten les taules. També l'equip directiu està reunint-se amb el seu arquitecte per a rematar algunes coses, pendents encara per les presses de la recent inauguració, en aquest espai que fa olor a nou i que espera tenir molts treballadors, amb distància i seguretat.