José Mª Gay de Liébana

José Mª Gay de Liébana
Professor d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona

José Mª Gay de Liébana (Barcelona, 1953) és doctor en Ciències Econòmiques i Socials, doctor en Dret i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Doctors. A més, és llicenciat en Economia, Administració i direcció d'empreses i Dret, alhora que és diplomat en Ciències Empresarials, perit i professor mercantil.

També és diplomat en Estudis de Direcció d'empreses - especialitat economicofinancera per l'Escola Superior d'Administració i direcció d'empreses de Barcelona (ESADE) i MBA en Negocis Internacionals per la Universitat Camilo José Cela de Madrid.

En l'àmbit educatiu, Gay de Liébana és professor titular d'Economia Financera i Comptabilitat en la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. També ha col·laborat com a professor amb altres institucions universitàries i escoles de negocis, tals com IQS – Facultat d'Economia de la Universitat Ramon Llull; Escola d'Administració d'empreses de Barcelona; en la Fundació EMI; en l'Escola Universitària de Negocis de Caixa de Terrassa); en l'Escola Universitària del Maresme i en l'Escola Universitària de Manresa – Fundació Universitària del Bages.

Entre altres distincions, en 2013 va ser distingit amb el Premi Economia 2012 concedit per l'Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera a Espanya i en 2014 se li concedeix la Menció Especial del Jurat de la XX Edició dels Premis Ones Mediterrània, atorgada per Mare Terra Fundació Mediterrània i l'Ajuntament de Tarragona. També, en l'edició de 2014, ha format part del jurat del Premi Rei Jaime I a l'Emprenedor 2014, atorgat a València.

Habitual col·laborador de diversos mitjans de comunicació catalans i espanyols, Gay de Liébana es caracteritza per apropar l'economia a l'audiència més generalista.