Mònica Roca i Aparici

Mònica Roca
Presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona

Mònica Roca i Aparici és màster en enginyeria superior de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya, des de l’any 1995. Actualment, és presidenta de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. 

Fundadora el 2006 i directora del grup d’empreses isardSAT, amb seus a Catalunya i Anglaterra, que es dediquen a la recerca en l’àmbit de l’observació de la Terra mitjançant el processament de dades d’instruments a bord de satèl·lits artificials, i en la creació de serveis per a la previsió i mitigació dels efectes del canvi climàtic.

De 1995 a 2004 va treballar a l’Agència Espacial Europea (ESA) al seu centre tècnic ESTEC, Noordwijk, Holanda, on va exercir com a responsable del sistema del radar altímetre a bord del satèl·lit europeu EnviSat.

La Mònica i isardSAT han rebut diversos premis, com recentment el Premi "Salvà i Campillo" a l'emprenedoria atorgat per l’Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) el 2018, o el Premi “Empresa Innovadora en Conciliació i Temps” atorgat per l’Ajuntament de Barcelona el 2015, entre d’altres.

Des del juny del 2019, la Mònica és la vicepresidenta primera de la Cambra de Comerç de Barcelona, i presidenta de la comissió d’Espai i Aeronàutica