Antoni Daura

Antoni Daura
President del Gremi de Llibreters de Catalunya

Nascut a Manresa l'any 1961, és llicenciat en Geografia i Història, especialitat en Prehistòria i Història Antiga per la Universitat de Barcelona.

Ha publicat diversos llibres i nombrosos articles de temàtica arqueològica, bàsicament de la comarca del Bages, on ha dirigit també algunes campanyes d'excavacions arqueològiques als jaciments ibero-romans de Matacans (Artés), Boades (Castellgalí) i Puig Cardener (Manresa). Va ser entre, els anys 1997 i 2005, president del Centre d'Estudis del Bages. Forma part del consell de redacció de la revista cultural "Dovella" des de l'any 1983.

Llibreter en actiu des del 1985 (Llibres Parcir SL), és president del Gremi de Llibreters de Catalunya des del 2010. Membre del consell d'administració de Libelista, empresa de serveis per a les llibreries. Forma part del consell assessor de la Institució de les Lletres Catalanes i del consell executiu de la Cambra del Llibre de Catalunya, en representació del Gremi. És també vocal de l'actual junta directiva de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa. Docent a l'Escola de Llibreria, post-grau de la Universitat de Barcelona.