• Capital Cell obrirà una filial al Regne Unit

Capital Cell obrirà una filial al Regne Unit

La plataforma catalana d'equity crowdfunding per projectes de salut considera que en aquest país hi ha més cultura d'inversió privada

El cap d'operacions de Capital Cell, Jordi Riulas
El cap d'operacions de Capital Cell, Jordi Riulas
ACN
21 de Juny de 2016
Act. 21 de Juny de 2016
La plataforma d'equity crowdfunding –o el que és el mateix, finançament col·lectiu d'inversió- Capital Cell obrirà una filial al Regne Unit amb l'objectiu de començar a operar al país el 2017. Ho ha anunciat l'empresa en el marc de la missió institucional i empresarial que Acció duu a terme aquesta setmana al país anglosaxó. A banda de Capital Cell, plataforma que només finança projectes relacionats amb l'àmbit de la salut, la missió compta amb sis start-ups catalanes més del sector fintech. Els responsables de la plataforma han explicat que ja hi ha dues persones treballant en aquest projecte i que la filial s'ubicarà a Cambridge.

El director executiu de Capital Cell, Daniel Oliver, ha destacat que plataformes com aquesta mouen "vuit vegades més" de diners a Regne Unit que a tot Europa de manera conjunta, fet que ha atret l'interès de l'start-up catalana per desembarcar-hi. També ha afegit que tenen "moltíssima cultura" d'inversió privada i un entorn financer "molt dinàmic". A banda d'això, Oliver ha subratllat que Cambridge és "el hub més important d'Europa" en biotecnologia.

La plataforma té l'objectiu de convertir-se en una entitat d'equity crowfunding d'àmbit europeu. En aquesta fase al Regne Unit, Capital Cell també es marca com a fita donar suport a empreses catalanes del sector de la salut que vulguin accedir al Regne Unit, ajudant-les a trobar finançament entre inversors anglesos. "Les empreses catalanes tenen un nivell científic molt alt i tenen molt a oferir", ha afirmat Oliver. L'objectiu de Capital Cell és obrir la filial anglesa el 2017 "amb cinc projectes i un milió de lliures esterlines".

La plataforma de finançament alternatiu va néixer el 2015 i ja ha donat suport a 10 projectes de l'àmbit de la salut, aixecant més de 2,4 milions d'euros. Es tracta d'un portal on particulars –en molts casos altres professionals del sector de la salut- compren accions d'empreses no cotitzades. Són projectes d'R D "avançats, de llarg recorregut", relacionats amb temes com l'oncologia, l'Alzheimer o les malalties cerebrals. És una de les 21 plataformes de finançament alternatiu acreditades per Acció.

Capital Cell és una de les 7 start-ups i plataformes del sector fintech catalanes que participen a la missió institucional i empresarial organitzada per Acció. De la seva banda, la directora general d'Indústria, Núria Betriu, que encapçala la missió, mantindrà reunions institucionals amb el govern de Gal·les i visitarà empreses britàniques i fons d'inversió, alguns dels quals ja han invertit en start-ups catalanes. també visitarà les instal·lacions de l'empresa CELSA Group a Gal·les.