El 0,5% de la població de Barcelona té problemes de mobilitat

Les noves formes de mobilitat més silencioses perjudiquen la mobilitat de certs col·lectius com ara les persones invidents

El 0,5% de la població de Barcelona té problemes de mobilitat | David Escamilla El 0,5% de la població de Barcelona té problemes de mobilitat | David Escamilla

De quina manera s'ha d'organitzar i transformar la ciutat per assegurar la mobilitat de tots els ciutadans? Quin tipus d'innovacions han de promoure les institucions i les empreses per assegurar que els serveis i els productes de mobilitat afavoreixen la inclusió de persones amb capacitats diferents?

Aquestes són algunes de les preguntes que es van plantejar a Casa Seat en el marc d'un esdeveniment sobre la mobilitat inclusiva per a la ciutat social que va estar moderat pel comunicador David Escamilla i on van participar Lluís Torrens, director d'Innovació Social de l'Ajuntament de Barcelona; María Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials de Persones Afiliades de l'Once i Oriol Martí, cofundador de Carlett.

Segons les dades més recents, a Barcelona el 0,5% de la població té algun problema de mobilitat. Per districtes i segons el percentatge d'afectats, Nou Barris (0,58%), Sants-Montjuïc (0,54%), Sant Martí (0,5%), Eixample (0,42%) són els districtes amb més població amb dificultats de mobilitat.

Segons María Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials de Persones Afiliades de l'Once, a les persones amb discapacitat visual els hi agrada gaudir de la ciutat, moure's de manera autònoma i ser independents. Però actualment els està costant entendre la nova ciutat i els mateixos gossos guies estan aprenent de nou a moure's per aquestes noves ciutats, a saber interactuar amb els nous elements.

Avui et destaquem
El més llegit