100 anys per eliminar la bretxa salarial

Les dones als Estats Units estan reduint les diferències en el sou amb els homes lentament; hi ha estats on es trigarà un segle a trencar les desigualtats

L'actriu Patricia Arquette, durant el seu discurs d'acceptació de l'Oscar, va denunciar la bretxa salarial que existeix entre homes i dones a Hollywood. La Casa Blanca també ha demanat un major esforç per posar fi a la disparitat; el president Barack Obama va demanar l'any passat "la igualtat de remuneració per igual treball- no és tan complicat!".

Les dones dels Estats Units estan tancant la bretxa salarial amb els homes lentament. Molt lentament, segons publica el Wall Street Journal, que recull un informe elaborat recentment per part del Institute for Women's Policy Research. Aquest estudi examina les tendències en l'ocupació i els ingressos de les dones dels EUA. Les dades revelen una veritat incòmode però flagrant: en un grup d'estats, una dona nascuda avui és probable mai vegi la igualtat salarial durant la seva vida. A Wyoming, per exemple, les previsions de l'estudi suggereixen una espera de 144 anys.

Juntament amb Wyoming, Louisiana, Dakota del Nord, Utah i Virgínia Occidental formen un grup on la bretxa salarial costarà més de tancar.

Washington DC, que sol ser una anomalia estadística perquè és relativament petit i totalment urbà, és el millor lloc per a l'ocupació i els ingressos de les dones. Però fins i tot la capital del país, que es troba en el bon camí per trencar el desequilibri, haurà d'esperar fins l'any 2055.

Avui et destaquem
El més llegit