170 milions per transformar la indústria del Baix Llobregat

Les patronals del Baix Llobregat volen avançar en sectors com mobilitat elèctrica, digitalització, sostenibilitat i eficiència energètica

La digitalització, clau per a les empreses| iStock La digitalització, clau per a les empreses| iStock

Les patronals de l'Hospitalet i el Baix Llobregat han presentat un projecte de transformació industrial de més de 170 milions d'euros d'inversió als fons europeus. El pla 'Transforma Indústria' vol facilitar a les empreses del sector del metall i l'automoció noves oportunitats en mobilitat elèctrica, digitalització, sostenibilitat i eficiència energètica.

Segons expliquen l'Associació Empresarial i la Unió Patronal Metal·lúrgica de l'Hospitalet i Baix Llobregat, els projectes estan en marxa i ara s'estan concretant "les possibilitats de cooperació empresarial, les aliances i les implantacions amb fórmules de col·laboració publico-privada". Els productes finals s'implantaran als Polígons d'Activitat Econòmica per promoure així també la competitivitat de les empreses que s'hi ubiquen.

__relacionada

Les entitats elaboraran un mapa de les cadenes de valor, buscant oportunitats de negoci i possibilitats d'innovació. Per exemple, empreses del mercat de la mobilitat elèctrica i l'eficiència energètica fan de tractores d'empreses metal·lúrgiques i de l'automoció amb l'objectiu de crear un 'hub' de proveïdors, per tal d'aconseguir multiplicar la producció.

Parcs industrials intel·ligents

El pla culmina amb una implantació pilot a polígons d'activitat econòmica, que es convertiran en parcs industrials intel·ligents, amb infraestructures energètiques intel·ligents i d'origen verd, amb cooperació empresarial efectiva i mobilitat sostenible.

La iniciativa compta amb la participació i suport de centres tecnològics i proveïdors de coneixement experts en els mercats i ja s'ha presentat al Programa d'Impuls de Projectes Tractors de Competitivitat i Sostenibilitat Industrial del Ministeri d'Indústria, que té per objectiu que les PIMES puguin accedir als fons europeus.

Més informació
El Baix Llobregat, segona potència econòmica de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit