Personal del departament d’Informàtica de Mercadona | Cedida
Personal del departament d’Informàtica de Mercadona | Cedida

18.358 treballadors se sumen als ERTOs valencians en un dia

100.000 empleats ja estan en ERTE i hi ha un total de 15.000 empreses afectades

Un total 100.000 treballadors valencians ja estan suspesos temporalment en les seues ocupacions d'un total de 15.000 empreses. Les xifres les actualitza cada dia la Conselleria d'Economia Sostenible que dirigeix Rafa Climent. El conseller acaba de confirmar en la Cadena Ser el nombre de treballadors implicats en ERTOs, una eina que per als sindicats és l'adequada en aquesta situació. És el que ha afirmat Ismael Sáez, secretari general d'UGT al País Valencià, qui en declaracions a VIA Empresa ha afirma que "som partidaris d'aquestes decisions, però el que no acceptem són els ERTOs que es plantegen en situacions que no són per l'Estat d'alarma". 

Sáez (UGT): "No acceptem els ERTOs que es plantegen en situacions que no són per l'Estat d'alarma"

Sáez ha recordat que l'autoritat laboral té la responsabilitat de revisar que els ERTOs són "per força major i que, per tant, se circunscriu a aquesta". Les seus declaracions van en línia amb les de Javier Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya, que aquest dimarts ha afirmat que "hi ha un clar abús dels ERTO i de la causa de força major. Treball haurà de revisar tota la documentació a posteriori", ha assegurat Pacheco en declaracions al 3/24.

Més info: CCOO avisa: "Hi ha un abús dels ERTO i s'haurà de revisar"

A data 23 de març el nombre de treballadors afectats ja és de 98.643 treballadors. Els Expedients de Regulació d'Ocupació Temporal sumen 14.996 en total. L'eqüació revela que un total de 18.358 treballadors s'han sumat als ERTOs valencians en un únic dia.  

Pel que fa al desglosse per territoris, Direcció General de Treball suma 146 expedients i 18.505 treballadors afectats. A la Direcció Territorial de València hi ha 7.391 expedients i 41.114 treballadors afectats; a Alacant, sumen un total de 5.606 expedients i ja són 29.495 empleats els que estan en Expedients de Regulació d'Ocupació Temporal. I en Castelló, per últim, són 1.853 expdients i un total de 9.529 afectats. 

Entre les empreses que han fet ERTO i que tenen presència al País Valencià, una altra de les que se suma és Primark, que ha anunciat que ha notificat als sindicats l'inici d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació per força major i de caràcter temporal a Espanya, on compta amb una plantilla que supera els 7.000 empleats, la qual cosa suposa el 98% dels seus treballadors, després del tancament de totes les seves botigues. Primark no dispos de venda online.

Grans empreses aturades

Decathlon, Fnac i Tous són altres grans companyies que estan suspenent els contractes dels seus treballadors en els últims dies. 

telefon valencia

En aquesta situació, el telèfon d'atenció de la Conselleria d'Economia de la Comunitat Valenciana per a comerços, empreses i autònoms també informa aquests dies a persones desocupades. El telèfon 900 35 31 35, engegat el 16 de març, està operatiu les 24 hores del dia i en ell s'ofereix informació sobre aquelles qüestions de tipus laboral o empresarial (no sanitàries) que puguen sorgir per part d'empreses, comerços, persones autònomes i aturades. Aquest dilluns la Conselleria ha informat que entre els principals motius de les consultes destaca en primer lloc les relacionades amb l'àmbit laboral (38,30 % del total), seguides de les qüestions referents a les ajudes per a pimes, autònoms o fallers (28,39 %), les obertures de comerços (13,13 %) i els dubtes sobre desplaçaments (5,94 %).

 

 

 

 

Més informació
L'hostaleria i el comerç, ofegats pels ERTOs
Els ERTO es disparen i ja afecten 247.690 treballadors a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit