Neix una acadèmia per formar joves en lideratge polític

La iniciativa, presidida per l'exlíder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s'inaugurarà a Barcelona en 17 de setembre

Presentació de l'Acadèmia Europea Leadership a la seu de Foment del Treball | ACN Presentació de l'Acadèmia Europea Leadership a la seu de Foment del Treball | ACN

L'Acadèmia Europea Leadership (AEL) arrencarà el seu primer curs el proper 17 de setembre a Barcelona amb la voluntat de formar joves "en lideratge polític, econòmic i social del segle XXI". "Volem donar noves oportunitats a joves amb talent –d'entre 21 i 30 anys- que no poden accedir als cursos de les escoles més prestigioses per motius econòmics", ha volgut deixar clar el president de l'AEL, l'exlíder d'Unió Josep Antoni Duran i Lleida. L'Acadèmia compta amb el suport de la Societat Barcelonina d'Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball –que cedeix les seves instal·lacions-, té un marcat caràcter europeista i parteix de la convicció que "en els valors de la construcció europea hi ha la millor resposta a la xacra del populisme".

"Volem també que l'Acadèmia Europea Leadership comporti per als alumnes una punt d'inflexió en la seva formació i en la seva vida professional", ha continuat Duran i Lleida. Per facilitar l'accés d'aquests joves sense els recursos necessaris per optar a tradicionals escoles de negocis com Esade o IESE, s'oferirà un sistema de beques, a banda d'una matrícula simbòlica de 250 euros. Les classes es faran a la seu de Foment de Treball a partir d'un conveni amb la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials -que cedeix sense cost les seves aules- i el professorat també impartirà les classes sense cap retribució. "Cap jove amb talent s'ha de quedar enrere per problemes econòmics", ha corroborat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.

La inauguració del programa tindrà lloc el dia 17 de setembre i la primera classe inaugural l'impartirà la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, sobre els principals reptes de la política exterior espanyola. En total en aquest curs de lideratge es desenvoluparan entre 85 i 90 classes, diàlegs, conferències i col·loquis. Entre els docents -tants com sessions- hi haurà professors universitaris, professionals liberals, empresaris, periodistes, professionals de la demoscòpia i càrrecs i excàrrecs institucionals tant espanyols com de l'estranger. "Fins i tot algun futbolista de renom, si aconsegueixo convèncer-lo", ha puntualitzat Duran i Lleida.

Temari amb ciberseguretat, geopolítica i sostenibilitat

"Aquesta iniciativa de l'AEL incorpora aquesta important dimensió social. Els lideratges del segle XXI no poden dependre de la capacitat econòmica, sinó del talent, dels mèrits personals i professionals", ha reblat Sánchez Llibre. "Els dirigents del futur han de ser formats de manera diferent a com ho han estat anteriorment. Hi ha reptes com la ciberseguretat que eren impensables fa un temps", ha reflexionat en veu alta el president de l'AEL. "Un dirigent polític, empresarial, sindical o social ha de conèixer l'impacte de la ciberseguretat en la societat actual i en el món empresarial. I qui diu la ciberseguretat, també, la geopolítica i la sostenibilitat", ha precisat Duran i Lleida. 

L'Acadèmia Europea Leadership forma part d'una xarxa d'escoles amb les quals farà activitats conjuntes com l'Scuola de Politiche d'Itàlia o l'Academie Notre Europe de l'Institut Jacques Delors de París. Enrico Letta presidirà la Comissió d'Admissions, integrada també per l'empresari Joan Rosell, expresident de Foment i de la CEOE, i per Pilar Fernández Bozal, degana de la Facultat de Dret de la Universitat Internacional de Catalunya. El programa inclourà nou mòduls: Unió Europea i relacions internacionals, Institucions, Desenvolupament Sostenible, Economia Social de Mercat, Tecnologia i Innovació, Comerç Internacional, Comunicació, Lideratge i la Cultura en l'era digital.

Més informació
Una Masia per a la Generalitat
Avui et destaquem
El més llegit