Acció Climàtica i Pimec s'alien pel desplegament de les renovables

El departament i la patronal acorden formar un grup de treball per impulsar la descarbonització a escala tècnica i territorial

Els representants d'Acció Climàtica i PIMEC durant la reunió de treball | Cedida Els representants d'Acció Climàtica i PIMEC durant la reunió de treball | Cedida

El Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat i la patronal de la petita i mitjana empresa Pimec han constituït un grup de treball dedicat a l'impuls de les energies renovables al país. Segons ha comunicat la conselleria, l'objectiu de l'acord és "aportar la visió i el rol del teixit productiu" en el desplegament normatiu i operatiu d'energies verdes per tot el territori.

L'acord s'ha tancat en una trobada entre la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà i el president de Pimec, Antoni Cañete. Govern i associació empresarial han acordat, així, fer un treball conjunt en favor de la descarbonització per accelerar la transició energètica al país "a partir d'un nou model energètic que prima la proximitat i la participació de les pimes".

Segons ha destacat la consellera Jordà, "la participació de les petites i mitjanes empreses i autònoms de Catalunya és imprescindible" per a implementar un model energètic que necessita la cohesió del territori. La titular d'Acció Climàtica ha valorat la rellevància d'establir un "marc de diàleg" amb el teixit empresarial "per garantir que la veu de les pimes catalanes sigui escoltada", tot convidant la resta d'organitzacions empresarials del territori a afegir-se a l'entesa.

Per la seva banda, el president de Pimec ha explicat que la tasca de la patronal i els seus associats és "aportar la visió empresarial" amb l'objectiu, afirma, "d'afavorir l'impuls de les energies renovables accessibles al teixit productiu del país". Segons Cañete, el teixit empresarial del país "està a punt per contribuir a la descarbonització de l'economia en benefici de la sostenibilitat i contribuint a la cura del medi ambient".

Més informació
El BEI aportarà 95 milions d'euros a projectes d'acció climàtica a Barcelona
Odissea a l'espai de Pimec
Preocupació empresarial per la "paràlisi" de la Generalitat amb les energies renovables
Avui et destaquem
El més llegit