S'incrementen els acomiadaments per faltar a la feina per malaltia

CCOO i UGT convoquen concentracions el 27 de novembre per exigir que es modifiqui la normativa laboral

S'incrementen els acomiadaments per faltar a la feina per malaltia | iStock S'incrementen els acomiadaments per faltar a la feina per malaltia | iStock

S'incrementen els acomiadaments per faltar a la feina per malaltia. Precisament per això, els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, han convocat concentracions per al proper 27 de novembre per exigir que es modifiqui la normativa laboral que permet l'acomiadament objectiu per absències intermitents. Aquestes concentracions es portaran a terme davant del Congrés dels Diputats i a les respectives delegacions del Govern espanyol de les diferents comunitats autònomes.

Més info: El TC avala l'acomiadament per absències intermitents (també justificades)

Segons han explicat els sindicats, exigeixen "la immediata correcció de l'article 52.d de l'Estatut dels Treballadors". Un article que existeix des del 1980 i que va ser endurit amb la Reforma Laboral del 2012. Això ha provocat que el Tribunal Constitucional avalés l'acomiadament a una treballadora per baixes laborals per malaltia, una situació que està "generant alarma social".

I no només això. Segons denuncia CCOO, molts treballadors van a la feina malalts per evitar el risc de ser acomiadats, motiu pel qual els sindicats reclamen que es deroguin els aspectes considerats més lesius de la reforma laboral que, segons Sordo, "són pràcticament tots".

La UGT, per la seva banda, recorda que els sindicats porten molt de temps exigint la derogació de la reforma laboral, "que permet que una empresa pugui arribar a ser cruel i inhumana amb els seus treballadors".

Més informació
Böhm: "La motxilla austríaca a Espanya propiciaria més acomiadaments"
El TJUE equipara la malaltia de llarga durada a la discapacitat en un acomiadament
Motxilla austríaca: acomiadament lliure per la porta del darrere?
Avui et destaquem
El més llegit