L'acord de les pensions ja està signat

Govern i agents socials pacten revaloritzar les pensions conforme a l'IPC mitjà de l'any anterior per evitar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones jubilades

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i els representants de sindicats i patronals, signen l'acord de les pensions | Europa Press El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i els representants de sindicats i patronals, signen l'acord de les pensions | Europa Press

El Govern espanyol i els agents socials han signat l'acord que garantirà la revalorització de les pensions conforme l'IPC mitjà de l'any anterior per garantir que els pensionistes no tinguin pèrdues de poder adquisitiu. El text ha estat signat pel president del Govern central, Pedro Sánchez, el secretari general de CCOO, Unai Sord, i el d'UGT, Pepe Álvarez, així com pel president de CEOE, Antonio Garamendi, i el vicepresident de CEOE, Santiago Aparicio, que hi ha assistit en representació de la patronal de les pimes, ja que el seu president, Gerardo Cuerva, s'ha absentat per motius d'agenda.

El president de l'executiu espanyol ha destacat que es tracta d'un acord "transcendental" i amb el qual es fa "un pas crucial". "Comencem a saldar una de les principals reivindicacions i demandes, i també un dels principals compromisos que té el Govern, que és la revalorització de les pensions conforme a l'IPC perquè els pensionistes no puguin tornar a perdre aquest poder adquisitiu", ha afegit.

"Des que vam començar aquesta legislatura tan complexa per la pandèmia hem signat 10 grans acords", ha destacat el president, que ha indicat que l'acord signat aquest dijous és "només el principi", però que "marcarà un abans i un després en el sistema públic de pensions".

Sánchez ha celebrat que aquest és el primer acord consensuat en matèria de pensions que es realitza a Espanya des del 2011. No obstant això, ha insistit que no significa "mirar cap enrere, sinó cap al futur, perquè es dona resposta a moltes de les inquietuds dels pensionistes d'avui, però sobretot dels de demà".

En l'acte, també hi han estat presents la vicepresidenta primera i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Carmen Calvo; la vicepresidenta segona i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; la vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; la vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, així com el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

Més informació
Les pensions catalanes s'enfilen un 2,35%
L'import de les pensions a Catalunya s'eleva un 2,3%
Avui et destaquem
El més llegit