L'activitat industrial remunta després d'un 2018 en negatiu

La xifra de negocis s'incrementa un 3% a Catalunya, només un 0,3% per sota del que representa a l'Estat

L'àrea química del complex industrial de Repsol a Tarragona | ACN L'àrea química del complex industrial de Repsol a Tarragona | ACN

L'activitat industrial torna a aixecar cap a Catalunya i, després de tancar un 2018 en negatiu, ha remuntat un 1,9% aquest febrer respecte el mateix mes del 2018 i ja acumula una mitjana d'un 1,8% en positiu. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'Índex d'Entrades de Comandes en la Indústria torna a créixer gràcies als béns d'equip i a l'energia. De fet, a escala estatal, l'únic sector que cau és el de béns de consum duradors, amb un 3,5% menys. A més, la xifra de negocis s'ha incrementat un 3% i compta amb una mitjana anual del 2,3%. 

Més info: La xifra de negocis de la indústria a Balears creix un 5,6%

D'aquesta forma, la producció industrial deixa enrere les caigudes del mes de desembre (-4,2%) i de novembre (-3,3%) de l'any passat, quan va tancar l'exercici amb un creixement mitjà del 0,8%, la seva menor alça en cinc anys.

A escala estatal, l'activitat industrial encara s'eleva més i creix un 4,6% en comparació amb el mateix mes de l'any passat, mentre que les comandes industrials augmenten un 3,3%.

Més informació
La indústria guanya vendes i comandes pel repunt de l'energia
Seat, pitxitxi industrial de l'Estat espanyol
Avui et destaquem
El més llegit