Adif inicia la connexió de l'AVE entre Barcelona i València... a Madrid

La companyia adjudica a Acciona el contracte d'obres de la primera fase de construcció amb un pressupost de 5,53 milions d'euros

Adif dona el tret de sortida a Madrid al ramal que connectarà la línia de l'AVE a Barcelona amb la de Llevant | iStock Adif dona el tret de sortida a Madrid al ramal que connectarà la línia de l'AVE a Barcelona amb la de Llevant | iStock

Adif ha donat el tret de sortida a Madrid al ramal que connectarà la línia de l'AVE a Barcelona i la de l'AVE a Llevant perquè els trens puguin passar d'un corredor a l'altre sense haver de passar per la capital espanyola, segons ha informat la companyia. Aquest enllaç també permetrà que els trens d'alta velocitat a la ciutat comtal puguin accedir al túnel que unirà les estacions d'Atocha i Chamartín i a la futura passant d'Atocha utilitzant la línia de Llevant.

L'empresa pública ha adjudicat a Acciona el contracte d'obres de la primera fase de construcció, que costarà 5,53 milions d'euros, i que suposa executar el tram de la plataforma ferroviària un cop passat el nus de l'enllaç de la M-50 i la M-45.

La construcció de la resta de l'enllaç es realitza en consonància amb les obres de construcció de la nova estació passant d'Atocha, que s'emmarca, també, en el pla de reforma i ampliació de l'estació de tren de Madrid-Atocha. De fet, Adif s'ha fixat l'objectiu que l'enllaç entre aquestes dues línies estigui a punt per entrar en servei quan l'estació passant estigui operativa.

Més informació
Dues empreses més competeixen per l'AVE privat
Quatre empreses (Renfe inclosa) competeixen per l'AVE privat
SNCF, Ilsa i Talgo competiran amb Renfe per l'AVE privat
Avui et destaquem
Comentaris (3)
JordiP Fa 28 dies
Genial. Espanya és l'únic país de l'univers universal on la distància entre dos punts és la línia recta ... que passa per Madrit. Vejam: Barcelona-València = 450 Km (aprox). Barcelona-Madrit = 620 Km (aprox). Barcelona-Valencia en AVE = 1.070 Km. Recomano una atenta lectura del llibre "España, capital París", de Germà Bel. Estem igual que el 1850. A algú pot extranyar que molts catalans prefereixin marxar d'aquest carreró polític autoalimentat i sense sortida?
No lector vanguardia Fa 28 dies
Barcelona a Valencia per autopista 300 km, per AVE 800 km. quina gran idea d'estalviar??
Sergi Fa 28 dies
No he entés res, per anar de Tarragona a Castelló s'ha de fer tot això?

El més llegit