L'afiliació a la Seguretat Social creix a totes les comarques

El novembre tanca amb un creixement del 3,7% en persones afiliades al conjunt del país, fins a superar els 3.350.000

El nombre de cotitzants creix a tot el territori català | EP El nombre de cotitzants creix a tot el territori català | EP

El nombre d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya ha augmentat a totes les comarques fins al novembre. El creixement d'afiliació al país en comparació amb la registrada al final del mateix període de 2020 és d'un 3,7%, segons les dades definitives publicades per l'Idescat. L'augment intermensual ha estat més moderat: en comparació amb l'octubre, a Catalunya hi ha un 0,1% més d'afiliació.

Per comarques, han estat l'Aran, (+13,3%), l'Alta Ribagorça (+8,2%) i la Cerdanya (+7,7%) les que han registrat augments interanuals més significatius; mentre que les zones més poblades del país, com el Barcelonès, el Baix Llobregat o el Vallès Occidental, han mostrat creixements més moderats, tots ells inferiors a la mitjana – del 3,2%; el 2,6% i el 2,7%, respectivament.

El creixement en l'afiliació a la Seguretat Social al país durant el que va de 2021 ha estat lleugerament superior entre les dones (+3,9%) que entre els homes (+3,5%). Al conjunt del país, a més, es pot observar com totes les comarques registren creixements en el nombre de treballadores afiliades. Per territoris, el Barcelonés és on els percentatges d'afiliació s'equiparen més – un 51,2% dels treballadors inscrits a la Seguretat Social són homes per un 48,8% de dones – mentre que a comarques com la Segarra, la Noguera, el Priorat o les Garrigues es detecten diferències més pronunciades. Per franges d'edat, els afiliats menors de 30 anys representen el 16,3% del total; els de 30 a 44, un 36,5%; els de 45 a 54 un 28,4% i el fragment superior, de més de 55 anys, arriba fins a prop del 19%.

Més informació
Caiguda històrica d'afiliats: dels 100 dies de 2008 als 14 dies de 2020
Els estrangers afiliats a la Seguretat Social creixen un 7,4% al juliol a Catalunya
Un 7,7% més d'afiliats estrangers a la Seguretat Social al juny
Avui et destaquem
El més llegit