La nova càtedra de comunicació institucional i desenvolupament sostenible

La UPF-BSM i Agbar s'alien per promoure l'estudi i el coneixement sobre el futur de l'Agenda 2030

La UPF-BSM i Agbar s'alien per a la nova càtedra d'educació i la sostenibilitat | Cedida La UPF-BSM i Agbar s'alien per a la nova càtedra d'educació i la sostenibilitat | Cedida

La UPF Barcelona School of Management (UPF-BSM) i Agbar signen un acord per a la creació de la Càtedra Agbar de Comunicació Institucional dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, un centre que neix de la voluntat per promoure l'estudi i el coneixement sobre el futur de l'Agenda 2030 i el camp de la sostenibilitat, segons ha explicat l'entitat en un comunicat.

Aquesta càtedra, que coordinarà l'investigador Daniel Rajmil, busca acostar els principals debats i reptes al voltant de l'agenda de les Nacions Unides i com això afecta la perspectiva d'un creixement i desenvolupament sostenible des de l'àmbit de la comunicació institucional i política. Així mateix, promourà una recerca aplicada a aquesta temàtica amb impacte i indicadors d'avaluació de polítiques i experiències internacionals al món de la comunicació institucional.

Segons el professor i periodista Toni Aira, director de la nova càtedra, l'objectiu serà fer "recerca i difusió de l'estudi sobre la comunicació institucional del desenvolupament i creixement sostenible així com els objectius de l'Agenda 2030. Investigar com s'està treballant, amb perspectiva internacional, més enllà dels eslògans, i les conseqüències tant positives com a negatives d'una actuació real com d'una de poc profunda".

Més info: L'"escolta activa" d'Agbar

També el president d'Agbar, Ángel Simón ha recordat que "en el context d'una realitat cada vegada més globalitzada, els Objectius de Desenvolupament Sostenible ens doten d'un marc comú per avaluar el progrés en els reptes que afrontem com a societat, en els quals fa falta la col·laboració de totes les parts: l'administració, les empreses privades i la ciutadania en general, i on el sector acadèmic juga un paper fonamental".

Un argument que ha coincidit amb el director general de la UPF Barcelona School of Management, José M. Martínez-Sierra, qui ha valorat positivament la creació de la càtedra: "A més d'aconseguir el desenvolupament sostenible, un dels grans reptes globals de futur és fer-ho arribar a la ciutadania. La millor forma de fer-ho ahir, avui i demà és una comunicació institucional rigorosa i professionalitzada".

Més informació
Els tres projectes d'Agbar en clau climàtica i social
Avui et destaquem
El més llegit