Torna la batalla per la Llei de Cambres

Foment del Treball, Pimec, CCOO i UGT consideren que cal "evitar les accions legals que se’n puguin derivar, així com els conflictes institucionals"

L'estrella de les cadires de plata: Llibre, González, Ros, Canadell, Pacheco L'estrella de les cadires de plata: Llibre, González, Ros, Canadell, Pacheco

Torna l'estrella de les cadires de plata i amb ella la batalla per la Llei de Cambres. Foment del Treball, Pimec, CCOO i UGT de Catalunya han demanat als diferents grups parlamentaris que reconsiderin la tramitació i validació per lectura única de la proposició de Llei de representació en l’àmbit institucional i del finançament de les cambres de comerç, indústria, serveis i navegació de Catalunya i el seu Consell General, presentada el dia 30 d’octubre. Segons subscriuen els agents socials econòmics en una carta, el seu objectiu és "evitar les accions legals que se’n puguin derivar, així com els conflictes institucionals que es podrien produir si aquesta llei fos validada, tal com està plantejada".

A més, assenyalen, "la realitat estructural de les cambres de comerç i la representació que tenen atribuïda, ja que l’adscripció de les persones físiques i jurídiques que realitzen activitats empresarials és merament administrativa i en cap cas representativa".

I no només això. També recorden que "el regiment jurídic bàsic de les cambres, les inhabilita per assumir la representació del món empresarial". Per tot això, consideren que això "constitueix una clara vulneració del rol que la Constitució atribueix a les organitzacions empresarials i sindicals al seu article 7, i del diferent paper que l’Estatut d’Autonomia de Catalunya atribueix a unes i altres a l’article 45".

"Fake news com Trump"

Però el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, no està d'acord amb aquestes afirmacions i considera que "el que diuen les patronals de la llei de cambres és una fake news de mal perdedor com les de Trump".

En aquest sentit, Canadell argumenta, en un tuit, que "els diners que rebem les cambres són per ajudar les empreses i la representativitat ens la dóna la llei espanyola".

De fet, la Cambra adverteix en un comunicat que "és mentida de mal perdedor que la proposició vagi contra les Lleis i aprovar-la portaria conseqüències jurídiques als que l’aprovin. És una amenaça intolerable que vol desviar l’atenció dels fets reals". Per tant, insisteixen, la Proposició de Llei sobre la representativitat de les cambres "s’ajusta a la Constitució i és plenament legal".

Més informació
L’estrella de les cadires de plata
El triangle de les cadires de plata
Avui et destaquem
El més llegit