Agricultura abona 4,8 MEUR en ajuts agroambientals

Les ajudes, amb compromisos a 5 anys vista, s'emmarquen dins del PDR.cat2020

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha començat a pagar aquest divendres els imports corresponents a la campanya 2016 de l'ajut agroambiental de Gestió i recuperació de prats de dall i a un segon pagament de la campanya 2016 de l'ajut agroambiental de Gestió sostenible de zones humides. En total, s'abona més de 4,8 milions d'euros a 2.249 beneficiaris. Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s'emmarquen dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L'objectiu de la línia d'ajut a la gestió i recuperació de prats de dall és fomentar la recuperació i conservació dels ecosistemes de prats de dall, amb la finalitat d'aconseguir un mosaic paisatgístic que es traduirà en un increment de biodiversitat. Aquesta mesura inclou la racionalització dels aprofitaments ramaders extensius i semi-extensius incentivant el respecte a les càrregues ramaderes, i la realització de treballs culturals que garanteixin la conservació dels hàbitats, entre altres.

En el cas de l'ajut a la Gestió sostenible de zones humides, l'objectiu consisteix a establir un sistema de gestió de les zones humides amb un elevat grau de sostenibilitat preservant les mesures de protecció adequades dels hàbitats considerats d'interès comunitari; donant resposta a la demanda creixent de la població, de la millora ambiental en ecosistemes de closes i arrossars de les superfícies incloses en aquestes zones.

Cal tenir en compte que el 13 de gener d'enguany Agricultura va efectuar un primer pagament corresponent al 29,7% de l'import de la subactuació de Gestió sostenible del cultiu de l'arròs. En el pagament d'aquest divendres, el departament fa efectiu l'abonament de les subactuacions no incloses en el primer pagament i l'import restant de la subactuació de Gestió sostenible del cultiu de l'arròs.
Avui et destaquem
El més llegit