El Govern ajudarà els autònoms amb 2.000 euros

La partida pressupostària serà de 20 milions d'euros i la mesura preveu beneficiar uns 10.000 treballadors per compte propi

El Govern reedita el subsidi per els autònoms que es va posar en marxa al març | iStock El Govern reedita el subsidi per els autònoms que es va posar en marxa al març | iStock

El Govern aprova aquest dimarts una ajuda de 2.000 euros per als treballadors autònoms. Segons avança La Vanguardia, el Departament de Treball destinarà una partida pressupostària de 20 milions d'euros i la mesura preveu beneficiar uns 10.000 treballadors per compte propi, un dels sectors més perjudicats per les restriccions i la crisi de la covid-19.

Es reedita així el subsidi que es va posar en marxa al març –en la primera onada de la pandèmia- però amb més pressupost (llavors la partida de Treball va ser de 7,5 milions d'euros) i amb un pagament únic de 2.000 euros per a tots els autònoms (llavors la quantia era variable i d'un màxim de 2.000 euros en funció de la caiguda dels ingressos que pogués acreditar l'autònom).

A finals d'abril, més de 6.500 autònoms havien sol·licitat l'ajut –que anava dels 100 als 2.000 euros- i finalment es va concedir la prestació a uns 8.800 treballadors per compte propi. El Govern ha explicat aquesta nova ajuda en el marc de la reunió del Consell del Treball Autònom de Catalunya amb els agents socials.

Els requisits per a l'ajuda de 2.000 euros són tenir domicili fiscal a Catalunya, una base imposable de l'IRPF de 35.000 euros o menys i un rendiment net de l'activitat en els tres primers trimestres de l'any de menys de 13.125 euros. En aquesta ocasió l'ajuda és compatible amb altres prestacions o subsidis públics, a diferència del març.

Més informació
L'ICF, l'Ajuntament i Avalis mobilitzen 12 milions per a pimes i autònoms
El maldecap dels autònoms i ERTOs amb empatia
Avui et destaquem
El més llegit