Sánchez anuncia ajudes d'11.000 milions d'euros per a empreses i autònoms

El nou paquet de mesures se centrarà principalment en l'hostaleria, la restauració i el sector turístic

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l'anunci de noves ajudes per als sectors més afectats per la crisi de la covid 19 | Europa Press El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l'anunci de noves ajudes per als sectors més afectats per la crisi de la covid 19 | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres al Congrés que el seu executiu posarà en marxa "en les pròximes setmanes" un nou paquet d'ajudes per valor d'11.000 milions d'euros per a empreses, pimes i autònoms. Segons el president espanyol, "és una quantitat important de recursos per seguir donant suport a sectors que creixien abans de la pandèmia i que ara es troben en una situació extremadament complexa, com són l'hostaleria, la restauració i el sector turístic, entre d'altres". "Les ajudes permetran que contractin els treballadors necessaris per a la recuperació econòmica", ha explicat.

Sánchez ha recordat que des que va començar la pandèmia el Govern espanyol ha posat en marxa ajudes a empreses, treballadors i llars equivalents al 20% del PIB: "Només el pagament dels salaris en ERTO i autònoms ascendeix a 40.000 milions d'euros, als quals se sumen 116.000 milions d'euros de crèdits ICO".

El president espanyol també ha afirmat que totes les convocatòries del pla de recuperació de 140.000 milions d'euros dels fons europeus tindran entre els seus principals criteris "la creació de llocs de treball de qualitat". Segons les estimacions del Govern espanyol, el pla crearà 800.000 llocs de feina en tres anys.

Més informació
El Govern ofereix 10 milions d'euros en ajudes al comerç i les fires
El Govern amplia les ajudes als comerços tancats per la covid
Avui et destaquem
El més llegit