Alimentació, indústria 4.0 i maquinària, els sectors amb més oportunitats al món

Un informe d'Acció detecta 291 possibles negocis a escala internacional per a les empreses catalanes amb projectes d’expansió

Xile, Canadà i la Xina són els països amb més oportunitats de negoci per la indústria 4.0 Xile, Canadà i la Xina són els països amb més oportunitats de negoci per la indústria 4.0

L’alimentació, la indústria 4.0 i la maquinària-béns d’equip són els tres sectors amb més oportunitats de negoci per a les empreses catalanes amb projectes d’expansió internacional. Aquesta és la principal conclusió de l’informe elaborat per Acció, que ha analitzat 30 sectors en 80 països diferents, on ha detectat 291 oportunitats de negoci.

Creuant diferents variables com la importància del sector a Catalunya, l'existència d’acords comercials o el PIB per càpita, i la informació aportada per les 40 oficines exteriors de comerç i d’inversió al món, el document mostra un índex amb els sectors que, en conjunt, presenten més oportunitats tenint en compte les característiques de teixit empresarial català.

Les empreses catalanes poden accedir a tota aquesta informació a través del Recomanador d’Oportunitats de Negoci, una eina digital gratuïta que recull aquestes 291 oportunitats de negoci al món. L’usuari indica la mida de l’empresa, la seva experiència internacional i el seu sector i, amb aquesta informació, l’eina li proposa les oportunitats que més s’ajusten a les seves característiques. Després, l’empresa té l’oportunitat de concertar una entrevista personalitzada amb els directors de les 40 oficines exteriors de comerç i d’Inversions d'Acció al món.

Canadà, el que té més oportunitats

El sector amb més oportunitats és el de l’alimentació i els productes gurmet. L’estudi posa de relleu que el Canadà, els Països Baixos i França són els mercats amb més potencial per a l’empresa catalana. El primer país per internacionalitzar-se en els àmbits de l’alimentació biològica o les intoleràncies alimentàries, el segon per ser un dels líders mundials de la indústria agrària i el tercer per ser el segon mercat europeu de productes alimentaris ecològics.

En el cas del sector de la indústria 4.0 i la impressió 3D, els països amb més potencial són Xile, Canadà i la Xina. Xile gaudeix d'una de les economies més innovadores de Llatinoamèrica, el govern de Canadà ha seleccionat la indústria de la fabricació avançada, la robòtica i l’automatització com a prioritària i la Xina perquè la seva indústria 3D facturarà 1.300 milions d’euros el 2018.

Finalment, segons l’informe, el tercer sector amb un índex més elevat és el de la maquinària i els béns d’equip. En aquest cas, Nigèria, Mèxic i Canadà són els països amb un major índex d’oportunitats de negoci internacional per al teixit empresarial català. El primer per la seva necessitat de modernitzar el seu sistema agrícola tradicional, Mèxic perquè combina creixements sostinguts amb escassa producció local de béns d’equip, màquines i eines i Canadà per l’acord de lliure comerç amb la Unió Europea.

Més informació
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, oportunitat de negoci
Les missions de la Cambra de Terrassa generen 500 oportunitats de negoci
"La seguretat alimentària pot ser una oportunitat de negoci"
Avui et destaquem
El més llegit