Amazon crearà 620 llocs de feina amb la robotització

Els magatzems de Castellbisbal i el Prat convertiran Espanya en el tercer país en tenir la tecnologia Amazon Robotics

Amazon crearà 620 llocs de treball addicionals als previstos en els propers tres anys als centres logístics de Castellbisbal i el Prat de Llobregat (Barcelona) en incorporar la robotització per a l'emmagatzematge i preparat de comandes, ha anunciat aquest dimecres en un acte a les instal·lacions de Castellbisbal, que converteixen Espanya en el tercer país europeu en el qual s'incorpora la tecnologia Amazon Robotics.

Castellbisbal, que va obrir a l'octubre, va engegar els robots fa un mes i això suposarà que en les previsions de crear 200 ocupacions en dos anys s'inclogui la necessitat de 20 tecnòlegs especialitzats. Al Prat, que obrirà a la tardor, es crearan 500 ocupacions addicionals més 100 de tecnologia i enginyeria en els propers tres anys, que se sumaran als 1.500 calculats fins ara. La multinacional ja ha iniciat la cerca de professionals de perfil tecnològic a través de la seva pàgina web, encara que preveu per a juny el procés de selecció massiu.

El director d'operacions d'Amazon a Espanya i Itàlia, Fred Pattje, ha atribuït aquests increments de personal al fet que els robots permeten emmagatzemar un 50% més d'articles per metre quadrat i es poden elaborar més demanats en menys temps, per la qual cosa es requereixen més treballadors.

Castellbisbal, especialitzat en el servei Amazon Pantry -productes de supermercat no frescos- per al sud d'Europa, compta amb 350 robots i 2.000 prestatgeries adaptades, mentre que El Prat comptarà amb 3.500 robots i 50.000 prestatgeries que serveixen per emmagatzemar els productes i per apropar-los a l'empleat quan prepara les comandes, de manera que els treballadors no han d'anar a les prestatgeries per cercar els articles sinó que les prestatgeries vénen a ells.

Els robots permeten que els empleats evitin haver de caminar entre sis i set quilòmetres -entre el procés de magatzematge i el de preparació de comandes-, es guien per sensors i codis QR en el sòl, es desplacen a fins l'1,7 metres per segon, i s'autoguien per recarregar-se quan tenen poca bateria.

El centre logístic de Sant Fernando de Henares (Madrid), que va obrir el 2012, no preveu incorporar Amazon Robotics, i en les noves instal·lacions que vagi obrint Amazon s'utilitzarà depenent del tipus de productes que s'hagin de moure -no ho apliquen a productes de gran grandària, com televisors o neveres-.
Avui et destaquem
El més llegit