Arrenca el Pacte Nacional per la Indústria per rellançar el sector

La digitalització i la sostenibilitat són dos dels eixos principals que ha de tenir el Pacte Nacional per la Indústria

La Taula del Pacte Nacional per la Indústria |Departament d'Empresa La Taula del Pacte Nacional per la Indústria |Departament d'Empresa

Aquest divendres s'ha posat en marxa la Taula del Pacte Nacional per a la Indústria, amb l'objectiu de rellançar i transformar el model industrial del país. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha presidit la celebració de la reunió al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, que ha comptat amb la participació d'agents socials, polítics i econòmics.

El Pacte Nacional per la Indústria ha de servir per definir les actuacions que permetin que la indústria faci un salt endavant en competitivitat i que permeti al sector fer front als grans reptes de la sostenibilitat i la digitalització. "És un acord de país que vol reindutrialitzar Catalunya amb accions concretes i recursos determinats”, ha proclamat Roger Torrent.

Roger Torrent: “El nostre futur passa per la reindustrialització"

El document final girarà al voltant de cinc eixos: sostenibilitat, digitalització i internacionalització, capital humà, infraestructures i sol industrial i finançament i dimensió empresarial. A més, el Govern posarà en marxa aquesta tardor tres projectes: l'Oficina per a la Transformació de la Indústria de la Mobilitat i l’Automoció, un codi de bones pràctiques per ordenar i millorar els processos de reindustrialització i la capitalització d’un fons per a inversions industrials estratègiques.

“El nostre futur passa per la reindustrialització; volem una indústria catalana més competitiva, que inverteixi en innovació, i que incorpori els avenços tecnològics vinculats a la digitalització”, ha emfatitzat el conseller, que ha afegit: "La prioritat del Govern és que la indústria recuperi pes en el nostre sistema productiu, cercar inversions i promoure nous projectes industrials”.

Avui et destaquem
El més llegit