Les asseguradores creen un fons de 37 MEUR per donar cobertura als sanitaris

La patronal del sector estima que aquesta partida protegirà més de 700.000 persones a tot l'Estat

Una oficina de Fiatc en una imatge d'arxiu Una oficina de Fiatc en una imatge d'arxiu

Les asseguradores a l'Estat han creat un fons de 37 milions d'euros per donar cobertura als professionals sanitaris que treballen per neutralitzar la covid-19. A través d'un comunicat, la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (UNESPA) ha explicat que aquesta partida cobrirà la defunció per causa directa del coronavirus i oferirà un subsidi a tot el personal que resulti hospitalitzat pel virus.

Els professionals que comptaran d'aquesta protecció seran els metges, els infermers, els auxiliars d'infermeria, els zeladors i el personal d'ambulàncies que forma part del sistema de salut. Segons les estimacions d'UNESPA, el fons donarà cobertura a més de 700.000 persones a tot l'Estat.

Tal com ha especificat la patronal, el capital assegurat en cas de defunció per coronavirus és de 30.000 euros per persona, una quantitat que rebran els hereus legals de l'assegurat. Per altra banda, el subsidi d'hospitalització comportarà el pagament de cent euros al dia per persona, sempre que l'ingrés hospitalari superi els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes.

Més info: Més acció social que mai

La protecció tindrà una vigència de sis mesos des de l'inici de l'aplicació de l'estat d'alarma. Així, es donarà cobertura a tot el personal sanitari afectat pel coronavirus des del passat 14 de març fins al 13 de setembre –la cobertura té caràcter retroactiu-.

La iniciativa ha comptat amb la participació de més de cent entitats asseguradores de l'Estat, que juntes sumen una quota de mercat del 78%. Des d'UNESPA asseguren que es tracta de "la major pòlissa col·lectiva d'aquest tipus que s'ha subscrit a Espanya per donar suport a aquells que es troben a primera línia en la lluita contra la covid-19".

Més informació
OkGift, l'assegurança d'encertar regalant
Avui et destaquem
El més llegit