L'atur a l'eurozona es manté prop del mínim històric i se situa en el 6,4%

Espanya està al capdavant de la Unió Europa amb la taxa d'atur juvenil, que s'ha situat en un 27% al juliol

L'atur a l'eurozona se situa en el 6,4% | ACN L'atur a l'eurozona se situa en el 6,4% | ACN

L'atur a l'eurozona durant el mes de juliol s'ha mantingut prop del mínim històric, amb una taxa del 6,4%. Segons les dades publicades per l'Eurostat, el percentatge d'aturats va ser el mateix que al juny, tot i que en termes absoluts es va registrar un lleuger repunt. En concret, la zona euro va tancar el juliol amb 10,94 milions de persones desocupades, 73.000 més respecte al mes anterior.

De la mateixa manera, la taxa d'atur juvenil va continuar estable, en el 13,8%. No obstant això, també hi va haver un lleu increment en termes absoluts, amb 12.000 desocupats més en comparació amb el juny. Tant en les xifres d'atur general com en les d'atur juvenil, Espanya presenta les pitjors dades de la zona euro. Al juliol, l'atur general a l'Estat es va situar en l'11,6%, mentre que l'atur juvenil va ser del 27%.

Més info: L'atur puja lleugerament a Catalunya

Darrere d'Espanya hi ha Grècia (23,2%), Romania (22,3%) i Itàlia (22,1%). Els Estats membres amb menys atur entre els menors de 25 anys són Alemanya (5,6%), Malta (8,1%), Lituània (8,4%) i Holanda (8,6%).

Més informació
Sant Cugat del Vallès és la ciutat amb menys atur de l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit